Megannyi verkli pörgeti vissza az idő kerekét
Címlap / Kultúra / Megannyi verkli pörgeti vissza az idő kerekét

>

Megannyi verkli pörgeti vissza az idő kerekét

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

A Balaton partján élő svájci házaspár magánmúzeuma ritkaságszámba menő verkliket, kintornákat és más régi zenegépeket mutat be. Belépő nincs, csak be kell hozzájuk jelentkezni.  

Csodálatra méltó különlegességgel bővült a Gyenesdiáson látogatható attrakciók száma. A magánkézben lévő Surbi’s Verkli Múzeum november elején nyitotta meg kapuit.Irina és Hansjörg Surber 2009-ben költöztek Magyarországra. A svájci házaspár kezdetben a Balaton kulturális fővárosában, Keszthelyen a Jókai utcában nyitott múzeumában fogadta az érdeklődő vendégeket szerte a világból. Nevükhöz fűződik a jövőre 10. évfordulóját ünneplő keszthelyi Nemzetközi Verkli Fesztivál.

Gyenesdiásra költözésük után új lehetőség adódott számukra egy saját, nagyobb befogadó képességű épület megépítésével. A klasszikus szépségű Surbi’s Múzeumban több száz, a világ számos különböző pontjáról származó verkli, régi magyar nevén kintorna vagy sípláda, illetve gramofon készülék kapott méltó helyet, elrepítve látogatóit a XIX. és XX. század békebeli, nagypolgári hangulatába és korabeli szórakoztató zenegép iparágába.Megcsodálhatunk itt Neumann és egyéb neves kintornákat, hatalmas tánczene gépeket, berlini relikviákat, régi budapesti bordélyból származó zenegépet, illetve számtalan apró zenélő dobozt, ládát, sőt még muzsikáló kalitkát is.

A múzeumot kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, legfeljebb 10 fős csoportokban lehet megtekinteni. A privát gyűjtemény megtekintése ingyenes, a Surber házaspár minden érdeklődőt szeretettel vár.

Bejelentkezés és további információ:
8315 Gyenesdiás, Gödörházy utca 35.
Telefonszám: +36 30 602 6868
www.musikautomaten-ungarn.eu


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1038 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x