Művészi fotókon kél táncra a lélek
Címlap / Kultúra / Művészi fotókon kél táncra a lélek

>

Művészi fotókon kél táncra a lélek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

A Magyar Kultúra Napjának előestéjén nyílik meg Adorján Attila fotóművész Lélektánc című kiállítása a budapesti Cinema MOM emeletén.  

A Pannónia Movie által üzemeltetett Cinema MOM újabb térítésmentesen látogatható, időszaki kiállítással kedveskedik közönségének. Ezúttal egy fotóművészeti tárlat kap két hónapig megmutatkozási lehetőséget, Lélektánc címmel.

A január 21-én 15 órakor kezdődő kiállítás megnyitóját Debreceni Nelli performance előadása színesíti majd; továbbá elhangzik Adorján Ákos verse, melyet Adorján Fanni szaval el. A fotótárlat 2024. március 22-ig szabadon látogatható a mozi nyitvatartási idejében.

Az 1964-ben született Adorján Attila fotográfus 1986-tól Esztergomban él és dolgozik. Portré- és életképeivel 2015-ben bekerült a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ művészeti életébe, majd a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában csoportos kiállításokon vett részt. Tagja az esztergomi Rondella Alkotókörnek, mely a Dunakanyar művészeit fogja egybe.2019-ben Esztergom városának támogatásával egy nagyobb kiállítási anyagot sikerült vászonra nyomtatnia, amelyet a Rondella Galériában mutatott be Esztergomi anziksz címmel. 2022-ben volt a Fényérzékeny című egyéni kiállítása az esztergomi Kapcsolatok Házában. A 2022-es XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálén különdíjat nyert. 2023-ban valósult meg Kapcsolódások című, az NKA által támogatott roma művészeket bemutató kiállítása.

Jelenleg a Rondella Alkotókör: Platán Mesék című kiállítása látható az Esztergomi Vármúzeum Rondella Galériájában, ahol 3 másik művésszel valósított meg egy projektet, az idén 110 éves, Kis-Duna sétányon található platánfákkal kapcsolatban. A projekt keretében esztergomi művészeket fotózott a platánfák alatt.

„Adorján Attila munkáiban keresi a fény-árnyék játékának megjelenítését... Valójában a természetből és jelenségeiből dolgozik, képei mégis szürreálisak. (…) nem csak az élet szép és jó oldalát mutatja meg, hiszen akkor pont a gondolatiság hiányozna munkáiból”
(InfoEsztergom.hu, 2022. július 4.)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

 
 
[ 583 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x