A Szfinx tekintete
Címlap / Kultúra / A Szfinx tekintete

>

A Szfinx tekintete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Egyiptom vallása egyistenhitű. Akiket mi isteneknek vélünk, szimbólumai az emberi tudat különböző állomásainak. Hosszú időnek kellett eltelnie az emberiség történetében, hogy megfejtsék az egyiptomi írást: arra a tudati szintre kellett eljutni, amelyben születtek.  

Egyiptom vallása egyistenhitű. Akiket mi isteneknek vélünk, szimbólumai az emberi tudat különböző állomásainak. Hosszú időnek kellett eltelnie az emberiség történetében, hogy megfejtsék az egyiptomi írást: arra a tudati szintre kellett eljutni, amelyben születtek. Barátnőm, Ági fogadott fia, Karcsi felhívott, tudom-e mit szeretne anyja névnapjára ajándékul. Ági délelőtt iskolában tanít, délután az Auchanban kristályokkal foglalkozik, nincs olyan igénye, amit ki ne elégíthetne egyszerűbben és olcsóbban, mint sokan mások. Őt is leginkább lebeszélném drága ajándékok vásárlásáról: vegye meg mindenki magának azt, amire szüksége van.


De hát mégiscsak kellett valamit mondanom Karcsinak, ha már hozzám fordult.
- Szeretne elmenni Egyiptomba.
- Rendben – felelte Karcsi, és mikor akartok menni?
Úgy Jártam, mint Arany János, amikor Petőfi felajánlotta neki a barátságát. Nem elég a jutalom – írta – hát még a ráadás, „drága jobb kezed osztályosa vagyok”. Erről nem volt szó.
Ámde, ha Karcsi azt mondja, hogy megyünk, akkor nincs vitának helye.
Ágival nehezebb volt megbirkózni, hiszen őszerinte költőpénz is kell, azt pedig honnan teremtse elő. De itt már összekötöttem őket telefonon.
- Mennyi kéne, hogy legyen? – kérdezte Karcsi.
- Ne viccelj, legalább egy százas, kinek van arra pénze? – morgott a barátnőm.
- Küldöm a százast és a foglalást Interneten a bankszámládra most rögtön – jött a válasz a túloldalról, s Karcsi megszakítva a vitát, letette a kagylót. Néhány perc múlva beléptem a bankfiókomba, és ott volt a két százas a számlámon, a levelezőmön pedig a foglalás. Hát vissza már nem küldjük, az biztos.

Húsvéti szünidőben tehát Egyiptomba utaztunk. Ági először is a Szfinxet akarta látni, azonnal befizettünk arra a kirándulásra is megérkezésünk után.

A szfinx
A Szfinx a gízai fennsíkon faragott egyetlen szikla. Ezt a helyet az ősi halottas-könyvben Rosettau-nak nevezik. Az oroszlántestű, emberfejű világőr 80 méter hosszú, 13 méter széles, és 20 méter magas. A test kialakításakor hatalmas kőtömböket faragtak le belőle. Ez az ókor egyik rejtélyes alkotása, mely még ma is áll.
A Szfinx oroszlántestével éppen az egyenlítő fölött 30 fokra a 30. keleti hosszúsági körön fekszik. Ez a Föld egyik leginkább diamágneses pontja. A földet itt és a 30. déli körön elektromágneses mező veszi körül.

Egy szabályos mértani hálózat körbeveszi a Földet. Egyenlő távolságú vonalakból áll, ezeken mozog az energia, amely a Földet életben tartja. Mátrixot alkotnak (Hartman vonalak), melyeknek számos neuralgikus pontja van. Természetes energetikai örvényeket hoznak létre, melyek képesek levitációt és súlytalanságot előidézni. A Bermuda háromszög, a Sárkány- és az Ördögháromszög elismert diamágneses pontok. A piramisok és néhány ország katonai bázisai ezeken a pontokon találhatók. Az örvényeken dimenzionális kapuk jönnek létre, melyek napéjegyenlőség idején naplementekor nyílnak ki és záródnak be.

Maat a napéjegyenlőség az egyensúly és igazság istennőjének kapuja volt. A Kheops piramist ennek a tudásnak alapján építették, hogy spirituális tudást generáljon. Itt megkapták a bolygó összesűrített energiáit, és nagyon magas rezgésszámot értek el,

A Szfinxet Abu-hol-nak nevezték, vörösre festették. IV. Tutmózisz az ie. 15. században ünnepelte kiásásának ünnepét. A szobor az idők kezdete óta áll ott. IV. Tutmózis álmában találkozott a Szfinxszel, aki megígérte neki, hogy fáraóvá teszi, ha kiszabadítja a nyakig érő homokból. Évezredekig állt homokban, többször elrendelték a megtisztítását, de aztán újból elhanyagolták. Az újkorban Napoleon rendelte el a kiásását. Feje kelet felé néz, évezredek óta szemléli a napfelkeltét napéjegyenlőség idején. 12 ezer évvel ezelőtt az Oroszlán csillagképet figyelte éjszakánként, ez megmagyarázhatja oroszlán formáját.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 10935 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x