Estvér - egy férfi, akinek lelke van
Címlap / Kultúra / Estvér - egy férfi, akinek lelke van

>

Estvér - egy férfi, akinek lelke van

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Ismerem, mióta HarmoNet létezik. Már-már kolléga, bár "külsős" rangban. Meseszép lélekkel és meseszép mesékkel. És versekkel. A Versrovat főszerkesztőjének megjelent első saját - nem álnéven kiadott - könyve. Ebből az alkalomból Horváth György Viktorral (házon belül csak Versike) beszélgettem. 

Horváth György 1996 óta foglalkozik a Versrovat gondozásával, szerkesztésével, amely 2001 óta a http://www.versrovat.hu címen a HarmoNet testvérlapjaként működik.
Az Estvér a szerző negyedik (s egyben az első nem álnéven publikált) regénye. Meseregény, főként felnőtteknek, amely álom és ébrenlét, mese és valóság, ég és föld összefüggéseit, ellentéteit kutatja.
Megjelenik a Tónustér kiadó gondozásában - hamarosan kapható. Addig is érdeklődni lehet a horvath.gyorgy10@chello.hu e-mail címen.

A bórító Lőrinczy Judit Október című tusrajza alapján készült.
A könyvet a pécsi Molnár Nyomda és Kiadó Kft. nyomta.
ISBN: 963 060 621 6
Bolti ára: 2300 Ft


Részlet és egyben fülszöveg:
Egyszer volt, hol nem volt, a csillagos ég rétjét járva élt, sőt, még ma is él Égi Habók. Persze nem hívták mindig Égi Habóknak – dehogy hívták mindig így –, mint mindennek, ennek is története van. Nos, nagy bölcs volt egykor, segített, vigasztalt, és olyan jó tanácsokat osztott, hogy hetedhét egekben csodájára jártak. Aztán…
Aztán egy borongós, de mégis szép napon felkereste őt A Tejút Csillagcsevelyű Hercegnője. Nagy bajban volt a hercegnő, mert fia, Rásemheder Áron rosszcsontnak bizonyult. Nem volt gonosz, ó nem, de nem tisztelt senkit és semmit, mások kárában lelte örömét, s mikor már nem tudott több csínyt kieszelni, úgy döntött unalmas itt: fölpattant hát ködparipájára, és uccu, más kozmoszokba vágtatott!
Nem csoda, ha sehol sem szerették Rásemheder Áront, hisz borsot tört mindenki orra alá, s mivel nem szerették, egyre több és egyre csúnyább csínyt eszelt ki. Gondja volt arra is, hogy fel ne ismerjék: mindenhol Jóska néven mutatkozott be. Hamarosan úgy is emlegették a világokban szerte, hogy a ködparipás Bal Jóska.

A szerző, mint barát
Amikor először láttam - ez talán 6 éve lehett, egy hajón szervezett bulin- a széles, érzéki és egyben érzékenységet mutató, jó kummunikációs készséget tanusító szája volt, amire felfigyeltem az egész pasiból. Azán kiderült, hogy neki lelke van. Ez a tulajdonság férfiaknál igen ritka, így rövid úton a lap mellékletévé nőtte ki magát a Versrovat, mely önálló domain alatt, társoldalként növelte a lap nívóját. (Érdeklődőknek súgom, hogy nemsokára visszakerül, megújult formában a rovatok közé!)
Hobbija nem csak az írás, hanem a mese maga. Szerepjátékozik - álnevén, melyet kért, hogy ne mondjak el, - több fantasy mesét is írt már, két önálló kötetet és több novellagyűjteményben novellákat.
Fanatikusan irodalompárti, mégpedig szépirodalom, nívós irodalom hívő, így elhatározta, hogy kiadót alapít, és igényes küllemben, igényes kiadványokkal fog foglalkozni. Ezen kiadó első - és a célkitűzéseknek maximálsian megfelelő - könyve lett az Estvér.
Köszöntjük a szerzőt, és gratulálunk ehhez a gyönyörű kiadványhoz!

Gáspár Katalin

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3634 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x