Sue Gerhardt: A szükséges szeretet
Címlap / Kultúra / Sue Gerhardt: A szükséges szeretet

>

Sue Gerhardt: A szükséges szeretet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A kutatásaim során arra a meggyőződésre jutottam, hogy ha lenne rá akarat és elegendő forrás, elkerülhető lenne, hogy az egyik generáció az általa elszenvedett sérüléseket továbbörökítse a következő generációra. Azaz, egy sérült gyermek nem válik szükségszerűen sérült és gyermekeinek sérülést okozó szülővé. 

A szükséges szeretetA könyv sokévnyi rendszeres megfigyelés eredménye, következtetéseit pszichoterapeutaként végzett munkám során is hasznosítottam, különösen azokban az esetekben, melyekben a gondok forrása a bizonytalan vagy rosszul működő gyermek-anya kapcsolat volt. Követve sejtéseimet, miszerint a korai kapcsolatok erős hatást fejtenek ki a későbbi lelki működésre, a csecsemők és a kisgyermekek agyi fejlődésére vonatkozó mind gazdagabb szakirodalom feldolgozásába fogtam….

…Az adatok összevetése során hirtelen nyilvánvalóvá vált, hogy valami új és izgalmas dolog történik, és hogy kutatásaim nagyon is időszerűek. Korunkban ugyanis a különféle tudományágak olyan módon és mértékben közelednek egymáshoz, hogy az az érzelmi élet egészen új felfogását teszi lehetővé. Ezekbe a fejleményekbe kívánom olvasóimat bevezetni, és feltárni ezek jelentőségét az Ön számára, legyen akár szülő, akár orvos vagy házastárs. A szélesebb közönség egyelőre sajnos még nem ismeri jelentőségének megfelelő mértékben azokat a gyakran tömören és szakszavakkal megfogalmazott orvosi, tudományos és akadémiai tanulmányokat, amelyekből adataimat nyertem. Ám ezek az eredmények drámaian átalakították az érzelmi életre vonatkozó felfogásomat. Az adatokat összegyűjtöm és „lefordítom”, lehetőséget kívánok adni rá, hogy Ön is megtapasztalhassa ezt az átalakulást.

…Feladatunk az, hogy az érzelmi életet az emberi gyermekkorra vonatkozó tudományos ismereteink alapján fogjuk fel.
Számomra ez lelkesítő, bár esetenként fájdalmas átalakulás volt. Egyrészt felfedezéseim nyilvánvalóvá tették, hogy a szülők téves ismeretei, vagy az, hogy képtelenek kisgyermeküket megfelelően gondozni, a gyermek számára olyan, az egész életét meghatározó hátrányokat eredményezhet, amelyek a közösség többi tagjai számára is elkerülhetetlenül szenvedést okoznak. Másrészt azonban azok a viselkedésminták, betegségek és a bűnözői viselkedés, amelyeket általában „a génekre” fognak, egyben elkerülhetetlennek és végzetszerűen elrendeltnek tartanak, úgy tűnik, mégsem elkerülhetetlenek. De a legfontosabb, hogy kutatásaim során arra a meggyőződésre jutottam, hogy ha lenne rá akarat és elegendő forrás, elkerülhető lenne, hogy az egyik generáció az általa elszenvedett sérüléseket továbbörökítse a következő generációra. Azaz, egy sérült gyermek nem válik szükségszerűen sérült és gyermekeinek sérülést okozó szülővé.

…Az egyik ember viselkedése hatással van a másik viselkedésére, majd a másik viselkedése ismét csak visszahat az elsőre. Ok és okozat meghatározása attól függ, hogy honnan nézed, hogy hol is állsz a végtelen hurokban, és hogy mennyi információt dolgozol fel és mennyit zársz ki a számításból. Nincs egyetlen igazság, hanem számos lehetséges igazság létezik.

…Én rendszerszerűen fogom fel az érzelmeket. Úgy vélem, hogy az emberi lény nyitott rendszer, amelyet áthatnak embertársai, akárcsak a növényeket a levegő és a víz. Mások hatására formálódunk ki, ugyanúgy, ahogy a belélegzett levegő és az elfogyasztott étel is befolyásolja, hogy szervezetünk miből épül fel. Mind fiziológiai, mind pedig mentális rendszereink más emberekkel való kapcsolatunk során fejlődnek ki – és e folyamatok a legnagyobb intenzitásukat és hatásukat a csecsemőkorban fejtik ki. Társas világban élünk, társas interakciók összetett láncolataitól függünk, ezek révén kerül étel az asztalunkra, kerül ruha a testünkre és fedél a fejünk fölé, és veszünk részt a bennünket stimuláló kulturális kapcsolatokban. Egyedül nem tudnánk túlélni.

Sue Gerhardt

Kiadta: Oriold és Társai Kiadó,
Lélekben Otthon Könyvek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7353 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x