HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Kultúra / Pecázzunk bojlival

Pecázzunk bojlival

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

Amikor a bátyám őrült tempóban tésztát kezdett gyúrni, gyanút fogtam. Biztos voltam benne, hogy nem lett belőle konyhatündér két nap alatt, a friss dunai levegőtől, tehát sejtettem, hogy valami hal lesz a dolgoban.  

 

Amikor a bátyám őrült tempóban tésztát kezdett gyúrni, gyanút fogtam. Biztos voltam benne, hogy ne lett belőle konyhatündér két nap alatt, a friss dunai levegőtől, tehát sejtettem, hogy valami hal lesz a dolgoban. A bojlizó módszer az utóbbi időben terjedt el, és forradalmasította a pontyhorgászatot.

Tésztás módszer profiknak
A bojli tulajdonképpen csak fantázianév, ami tésztát jelent.
Ezt a csalit lehet kapni a szaküzletekben, de házilag is elkészíthető.

Bojlirecept a pontyosoktól
1 kg tészta alapanyaghoz kb. 10-12 db tojást kell hozzáadni, ez biztosítja a tapadást, és a megfelelő mennyiségű fehérjét, ami a halaknak nagyon fontos táplálék.
A tészta másik alapanyaga a búzaliszt, vagy a kukoricaliszt, amely kellő mértékben összetapad, adalékanyagként adhatunk a tésztához különféle aromákat (ne túl nagy töménységben, ugyanis ellenkező hatást fejthet ki), adhatunk hozzá vérlisztet is nehéz beszerezni ugyan, de leképesztő hatással van a halakra (főleg vágóhidakon juthatunk hozzá). A tésztát miután kellően összegyúrtuk, 10-15 mm átmérőjű pontyszájba illő gombócokat fomáljunk belőle. Ezután forró, de nem lobogó vízben főzzük amig fel nem jönnek a felszinre és még utánna 2 percig. Ha kiszedtük, utánna egy hegyes zsákvarró tűvel kifúrjuk, zsinegre fűzzük, száraz meleg helyre tesszük száradni. Egy hét múlva a gombócok olyan kemények lesznek, hogy a betonra ejtve acélgolyóként pattannak vissza. Amennyiben azt akarjuk, hogy a golyók ne süllyedjenek a fenékre hanem lebegjenek akkor két speciális módszert alkalmazhatunk. Vagy a golyókat a főzés után forró sütőben kisütjük, vagy a tésztába összedolgozáskor apró hungarocellgolyókat teszünk.
A golyón átfűzünk egy zsinórt (cérna, bojlielőke), a végére egy szalmaszálat kötünk (ze lesz az ütköző), a másik végét a horog szárára, vagy az öblébe kötjük.

Aki bővebben olvasna a témáról töltse le a bojlis kiskönyvet PDF formátumban Innen






 
 
[7302]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 




 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x