Pecázzunk bojlival
Címlap / Kultúra / Pecázzunk bojlival

>

Pecázzunk bojlival

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Amikor a bátyám őrült tempóban tésztát kezdett gyúrni, gyanút fogtam. Biztos voltam benne, hogy nem lett belőle konyhatündér két nap alatt, a friss dunai levegőtől, tehát sejtettem, hogy valami hal lesz a dolgoban.  

Amikor a bátyám őrült tempóban tésztát kezdett gyúrni, gyanút fogtam. Biztos voltam benne, hogy ne lett belőle konyhatündér két nap alatt, a friss dunai levegőtől, tehát sejtettem, hogy valami hal lesz a dolgoban. A bojlizó módszer az utóbbi időben terjedt el, és forradalmasította a pontyhorgászatot.

Tésztás módszer profiknak
A bojli tulajdonképpen csak fantázianév, ami tésztát jelent.
Ezt a csalit lehet kapni a szaküzletekben, de házilag is elkészíthető.

Bojlirecept a pontyosoktól
1 kg tészta alapanyaghoz kb. 10-12 db tojást kell hozzáadni, ez biztosítja a tapadást, és a megfelelő mennyiségű fehérjét, ami a halaknak nagyon fontos táplálék.
A tészta másik alapanyaga a búzaliszt, vagy a kukoricaliszt, amely kellő mértékben összetapad, adalékanyagként adhatunk a tésztához különféle aromákat (ne túl nagy töménységben, ugyanis ellenkező hatást fejthet ki), adhatunk hozzá vérlisztet is nehéz beszerezni ugyan, de leképesztő hatással van a halakra (főleg vágóhidakon juthatunk hozzá). A tésztát miután kellően összegyúrtuk, 10-15 mm átmérőjű pontyszájba illő gombócokat fomáljunk belőle. Ezután forró, de nem lobogó vízben főzzük amig fel nem jönnek a felszinre és még utánna 2 percig. Ha kiszedtük, utánna egy hegyes zsákvarró tűvel kifúrjuk, zsinegre fűzzük, száraz meleg helyre tesszük száradni. Egy hét múlva a gombócok olyan kemények lesznek, hogy a betonra ejtve acélgolyóként pattannak vissza. Amennyiben azt akarjuk, hogy a golyók ne süllyedjenek a fenékre hanem lebegjenek akkor két speciális módszert alkalmazhatunk. Vagy a golyókat a főzés után forró sütőben kisütjük, vagy a tésztába összedolgozáskor apró hungarocellgolyókat teszünk.
A golyón átfűzünk egy zsinórt (cérna, bojlielőke), a végére egy szalmaszálat kötünk (ze lesz az ütköző), a másik végét a horog szárára, vagy az öblébe kötjük.

Aki bővebben olvasna a témáról töltse le a bojlis kiskönyvet PDF formátumban Innen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9834 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x