A Mikulás is allergiás ?
Címlap / Kütyü és tudomány / A Mikulás is allergiás ?

A Mikulás is allergiás ?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Közeleg Advent első vasárnapja, így már csak pár hét és az otthonokban ott díszeleg a szépen ékesített karácsonyfa. 

Az ünnepek azonban sokak számára egyben kellemetlen meglepetéseket is rejtenek. Bizony, vannak, akik a készülődés és az ajándékozás perceiben is allergiás tünetekkel küzdenek.

Elképzelhető lenne tehát, hogy mosolygós arcú Télapónk pirosló orra is inkább köszönhető a karácsonyfa jelenlétének, mintsem Rudolf túl gyors röptének, s a fagyos téli éjszakának? Az America College of Allergy, Asthma, and Immunology szervezet éves űlésén bemutatott vizsgálati eredmények alapján, igen.

A kutatást végző orvosok 12 allergiás személyt kértek fel, hogy tüneteiket folyamatosan kövessék nyomon az ünnepek alatt. Megfigyelték, hogy a vizsgált csoportban jóval több allergiás tünet jelentkezett ez időszakban, szemben a kontrol csoport szintén allergiás tagjaival, akiknél azonban vallási okoból nem került sor a karácsony megünneplésére.

A tünetek rendszerint akkor jelentkeztek, amikor a karácsonyfának szánt fenyő a vizsgált egyének otthonába került. Ezzel megegyezően a páciensek állapota rohamosan javulni látszott, amint a díszeket elcsomagolták, s a fát lakáson kívül helyezték.

A panaszok rendszerint azonosak voltak. Orrfolyás, viszkető, égő szemek és tüsszögés nehezítették meg az ünnep perceit a résztvevők számára. Az okok pedig a karácsonyfában keresendőek. Vizsgálatok igazolták, hogy a fenyők kiváló forrásai a penészgombának, s jelenlétük során ezzel az egész szoba levegőjének minőségét jelentősen befolyásolják.

A vizsgálat adatai alapján elképzelhető tehát, hogy az allergiás egyének számára megfontolandó döntés lehet műfenyő választása. A kellemes fenyőillatot megpróbálhatjuk gyertyák segítségével otthonunkba varázsolni, s így biztosan csak a megható pillanatok hatására ejtünk majd könnyeket.
 
(Ovostkeresek.hu)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3400 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x