A koffein, mint gyógyszer
Címlap / Kütyü és tudomány / A koffein, mint gyógyszer

A koffein, mint gyógyszer

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Korábbi, embereken végzett kutatások is azt jelezték, hogy azok, akik napi négy kávét isznak, kisebb eséllyel lesznek a kór áldozatai, ugyanakkor egyes kutatók gyanították, hogy a betegségre hajlamosabb emberek valamiért kevésbé hajlanak a kávéfogyasztásra. A mostani vizsgálatok igazolták, hogy a koffein megelőzheti, illetve gyógyíthatja a betegséget, mivel blokkolja az agy fertőzött részében található idegsejtek receptorait. 

Korábbi, embereken végzett kutatások is azt jelezték, hogy azok, akik napi négy kávét isznak, kisebb eséllyel lesznek a kór áldozatai, ugyanakkor egyes kutatók gyanították, hogy a betegségre hajlamosabb emberek valamiért kevésbé hajlanak a kávéfogyasztásra. A mostani vizsgálatok igazolták, hogy a koffein megelőzheti, illetve gyógyíthatja a betegséget, mivel blokkolja az agy fertőzött részében található idegsejtek receptorait. Jiang-Fan Chen kutató szerint a vizsgálatok egyértelmű kapcsolatot mutattak ki a mértékletes kávéfogyasztás és a betegség kialakulásának csökkent veszélye között, vagyis sikerült bebizonyítanunk a koffein idegekre gyakorolt kímélő hatását.

A Parkinson-kórt a dopamint termelő agysejteknek a tudomány számára érthetetlen elhalása okozza. A kísérletek során az egereknek olyan vegyületeket adtak, mely megöli a dopamint termelő sejteket. Azokban az egerekben, melyek később napi 1- 2 csészényi kávénak megfelelő koffeint kaptak, visszaállt a dopamin normális vagy ahhoz közeli szintje, valamint elmaradtak a Parkinsonra jellemző tünetek is.
A koffein gyógyászati felhasználását további kísérletek mellett az is gátolja, hogy számos negatív hatása van az emberi szervezetre. Kutatók most azon dolgoznak, hogy előállítsák azt a szert, mely további mellékhatások nélkül blokkolja az A2A névre hallgató agyi receport.

Forrás: Jövőnéző
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1563 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x