A gyógyvarázs újra segített
Címlap / Kütyü és tudomány / A gyógyvarázs újra segített

A gyógyvarázs újra segített

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A népszerű nagy bank Gyógyvarázs programjával most 20 millió Forinttal segített a rászoruló gyermekeken. 

A K&H Csoport másodszor segíti 20 millió forinttal a Pozitron Diagnosztikai Központba érkező betegek korszerű vizsgálatát. Az országból két intézmény, a kisvárdai Felső Szabolcsi Kórház és az Országos Onkológiai Intézet orvosai kérhetik betegeiknek az 50%-ban támogatott PET/CT vizsgálat elvégzését. Így a K&H 2004-ben elindított K&H gyógyvarázs programja keretében 2007-ben 160 onkológiai beteg PET/CT vizsgálatát társfinanszírozza ebben a formában. Ez a diagnosztikai módszer egyedülállóan hatékony a daganatmentesség igazolásában, emellett ma a világon a legpontosabb eljárás egyes tumorok áttéteinek, kiújulásának korai felismerésére.

A K&H Csoport első alkalommal 2005-ben támogatta 20 millió forinttal – K&H gyógyvarázs programja keretében – a Pozitron Diagnosztika Központba érkező betegek korszerű kivizsgálását. Idén az 50 %-os támogatást azon betegek vehetik igénybe, akiknek a kezelőorvosa az Országos Onkológiai Intézetből vagy a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházból kéri a vizsgálatot. Egy leképezés ára 250 ezer forint, így 2006-ban és 2007-ben összesen 320 onkológiai beteg – gyerek és felnőtt – vehetett és vehet rész a K&H által támogatott PET/CT vizsgálaton. A K&H Csoport ezzel a támogatásával is igyekszik kiváló lehetőséget biztosítani az orvosok számára, hogy okos döntéseket hozhassanak a kis betegek, illetve felnőttek gyógyulása érdekében.

A Pozitron Diagnosztikai Központ mind onkológiai, ideggyógyászati, mind kardiológiai javallatú PET/CT-vizsgálatok magas színvonalú, gyors elvégzésére alkalmas. Az intézetben működő csúcstechnológiájú PET/CT berendezéssel végzett vizsgálat eredménye azonnal elérhető a szakorvos számára, így gyorsabbá és pontosabbá válik a diagnózis felállítása. A PET/CT vizsgálat akár már a hárommilliméteres kiterjedésű rosszindulatú elváltozásokat is képes kimutatni, így kiválóan alkalmas a daganatmentesség igazolására, s ma a világon a legpontosabb eljárás egyes tumorok áttéteinek, kiújulásának korai felismerésére.

A központban a leggyakoribb rosszindulatú megbetegedések diagnosztikáját végzik, így a tüdőrák, a gyomor-bélrendszeri daganatos megbetegedések, az emlőrák, a limfómák (a nyirokrendszer daganatai), a fej-nyaki daganatok, a malignus melanóma (festékes anyajegyből kiinduló daganat) a hasnyálmirigyrák, illetve a máj, a nyelőcső, a vesék, a hólyag, a kismedencei szervek és az agy tumorainak vizsgálatát. A vizsgálattal kapcsolatban információk a (06 1) 505 8888–as telefonszámon, valamint a www.pet.hu weboldalon kérhetők.

"A K&H Csoport igyekszik a rendelkezésre álló forrásait a lehető leghatékonyabban felhasználni, ezért döntött úgy, hogy 2005 után idén is támogatja a gyermekek és felnőttek daganatos megbetegedéseinek kivizsgálását. Reméljük, hogy a segítségünkkel minél több beteg gyógyuláshoz járulhatunk hozzá."- tette hozzá Horváth Magyary Nóra, a K&H Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

a K&H gyógyvarázs programról
A K&H Csoport és a K&H Egészséges Nemzetért Alapítvány 2006-ban harmadik alkalommal indította el K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi támogatási programját. A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjedt az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvőbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra is. Az intézmények összesen a bruttó 25 millió forintos pályázati alapból egyenként legfeljebb 5 millió forint értékben pályázhattak gyermekgyógyászati- és mentési eszközökre. A pályázat idén 8 intézmény számára nyújtott lehetőséget gyógyászati eszközök és berendezések beszerzésére, melyeket december és január hónap folyamán kapnak meg ünnepélyes keretek között.

a K&H gyógyvarázs elemei:
- országos pályázati program
- a K&H üzleti partnereinek a megajándékozása helyett, karácsony alkalmából két intézménynek ajándékoz 5-5 millió forint értékű műszertámogatást
- minden évben egy országjáró szórakoztató gyermekprogram látogat el az ország különböző kórházainak kis lakóihoz
- a K&H eseti támogatásra is fenntart egy költségkeretet, amelyet szükség szerint, akár gyorssegély formájában bocsát az azt igénylő intézmény számára 
- a K&H MasterCard bankkártyával történő vásárlások után, a K&H minden 1 000 forintnyi vásárlás után 1 forinttal támogatja a beteg gyerekeket saját forrásaiból.
- a pénzintézet dolgozóinak személyes felajánlásai a kórházakban gyógyuló gyermekek számára

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 3108 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x