Kutyanyalta kisbaba
Címlap / Kütyü és tudomány / Kutyanyalta kisbaba

Kutyanyalta kisbaba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-07

Vajon kényszerű kötelesség-e elajándékozni a kutyát, ha újszülött érkezik a családba? A kutyás anyák véleménye egyértelmű; - Nem. 

mondja Dr. Németh József állatorvos - számos kórokozót hordoz ugyan, de egy családban, harmonikusan tartott kutya általában olyan saját baktériumflórával rendelkezik, amire az újszülött könnyen felkészül. Ez sok esetben kevésbé jelent veszélyt, mint mondjuk az óvodába-iskolába járó testvérek által hazahurcolt idegen kórokozók. Az újszülöttet természetesen nem okos ötlet átadni a család kedvencének, hogy az össze-vissza nyalogathassa, de később, a kúszó-mászó korszakban a kisbaba sokkal nagyobb ellenálló képességre tesz szert, ha egy tisztán tartott, állatorvos által legalább félévente megvizsgált családi kutyával osztja meg életterét. A kutyát meg kell tanítani arra, hogy a gyermek játékai tabuk a számára, és a gyermeket is rá kell venni ugyanerre.

- "Az a tapasztalatom, hogy a kutya könnyebben megérti, mit várunk tőle, mint a mindenre kíváncsi ember-gyermek." -  mondja B. Veronika, aki kutyát és macskát is tart a lakásban, ahol két kisgyermekük is kúszik mászik és mozog. Ő is azt tartja, hogy a társasági kutyák, a lakásban, de kutyaként - és nem emberkölyökként - tartott, egyébként fegyelmezett kutyát nyugodtan meg lehet tartani. Azt azonban átgondolásra érdemesnek tartja, hogy a csecsemő korú gyermek mellé rágcsáló korban lévő kölyökkutyát vigyünk, bár szerinte kellő állat szeretettel ez is megvalósítható, de sok nehézséget jelenthet a kölyök kutya sok apró éles fogacskája. Ha valaki kutyát szeretne, annak érdemes megvárnia, míg a gyermek legalább önállóan és biztonsággal tud járni. Azonban ha már van a családban egy felnőtt kutya, azt bátran meg lehet tartani a gyermek mellett is.

D. Gabriella odahaza szülte meg második gyermekét. A szülés idejére ugyan átvitte kedvenc szobakutyáját a nagyszülőkhöz, de utána hamarosan visszajött a kiskutya. Teljesen természetes ugyanis, hogy az újszülött arra a bakteriális renszerre rendezkedhessen be, amiben később majd élni fog. Gabriella is azt mondja, nem helyes a kutyát és a gyermeket végleg elkülöníteni egymástól, és lelketlenségnek tartja a gyermek miatt ellökni magunktól kedvenc kutyánkat vagy cicánkat.

(G.K.)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2519 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x