A 4 legbunkóbb SMS téma - Sose küldj ilyet!
Címlap / Kütyü és tudomány / A 4 legbunkóbb SMS téma - Sose küldj ilyet!

A 4 legbunkóbb SMS téma - Sose küldj ilyet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Ha SMS jön, a legtöbb ember örömteli kiváncsisággal olvassa a híreket. Vannak dolgok, amik nem férnek bele egy SMS-be, sőt egyenesen bunkóság ilyesmit SMS-ben küldeni. A gyávaságnak ez a foka már nem is igazán menthető ...  

Mi az a négy dolog, amit soha ne küldjünk SMS-ben?

1. Sose szakíts SMS-ben!
Ez egyrészt komolytalan dolog, például régóta tartó házasságban, vagy kapcsolatban. A társad nem veszi komolyan, de az írott szó - még ha SMS-is - sokkal súlyosabban bánt, mint a kimondott. Ha pedig a kapcsolat még gyerekcipőben jár, akkor a gyáva és jellemtelen ember az, aki ilyen módon közli a másikkal, hogy befejezte.

2. Sose küldj gyászjelentést SMS-ben!
Soha nem tudhatod, hogy a másikat hol, milyen körülmények között éri a rossz hír, és azt sem tudhatod, hogy milyen hatást vált ki belőle. Az emberek többsége azonnal megnézi a mobiltelefonját, ahogy az SMS-t jelző hang megszólalt - akár vezetés közben is - és ha szoros szálak fűzték az elnyunyt személyéhez, akár balesetet, vagy súlyos lelki megrázkódtatást is okozhatunk.

3. Sose mondj föl SMS-ben!
A munkavállaló és a munkaadó közötti kapcsolat általában nem engedi meg a felmondásnak ezt a formáját. Kifejezetten illetlen dolog fejvadásznak, vagy munkáltatónak a személyes interjút SMS-ben lemondani. Ezekben az esetekben kötelező legalább telefonon értesíteni a másik felet, különben végleg megbízhatatlannak tartanak bennünket.

4. Sose kérj nagy sérelemért bocsánatot SMS-ben!
Amikor valami nagyobb sérelmet okoztunk egy embertársunknak, a bocsánatkérést semmiképp nem illik SMS-ben megejteni. Legfeljebb a találkozást kezdeményezhetjük ilyen formában, de legjobb, ha felhívjuk a másikat és elmondjuk neki, hogy megbántuk amit tettünk, és szeretnénk bocsánatot kérni. Ha lehet, ezt pedig személyesen, a másik szemébe nézve illik megejteni.

K. M.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3940 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x