Langyosan előnyben - a szertartás mássága
Címlap / Kütyü és tudomány / Langyosan előnyben - a szertartás mássága

Langyosan előnyben - a szertartás mássága

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Páratlanul illatos, megbolondíthatjuk tejjel, citrommal vagy épp mézzel is. És akár napi egy literrel elkortyolgatunk ebből a páratlan gyógyhatású italból, amely kiváló hatással bír egészségünkre.  

Jó tudni azonban, hogy a tea akkor fejti ki pozitív hatását, ha langyosan kortyolgatjuk. De miben lehet segítségünkre a rendszeres teafogyasztás?

Mára már közismert, hogy például a zöld tea polifenol tartalma amellett, hogy vírus-és baktériumölő hatással bír, a rák kialakulásának veszélyét is csökkenti.

Emellett ennek a teafajtának csersav tartalma gátolja a koleszterin és a zsírsavak felszívódását, így hatékony a szív- és érrendszeri betegségek elleni küzdelemben; míg fluortartalma a fogzománc védelmében segít.

A zöld tea csersav tartalmának egyébként más pozitív hatása is van: a benne található koffein kisebb mértékben, illetve lassabban szívódik fel a kávé koffeinjéhez képest. Érdekesség azonban, hogy a tea koffein származékai az idegrendszer finom élénkítése mellett az asztmás tünetek enyhítésében is hatékonyan.

Sőt, nem is hinnénk, de ez az ital még a fogszuvasodás ellen is véd bennünket, hiszen a benne található katechin gátolja a baktériumok cukorátalakító tevékenységét.

A veseelégtelenségben szenvedők viszont mértékkel fogyasszák a teát, annak magas kálium tartalma miatt.

Foto: Wee Keat Chin - piqs.de

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 971 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x