Leizzadsz parkoláskor? Téli tili-toli praktikák a szakértőtől...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Leizzadsz parkoláskor? Téli tili-toli praktikák a szakértőtől

Leizzadsz parkoláskor? Téli tili-toli praktikák a szakértőtől

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-12-03

Egész biztosan megesett már mindenkivel, hogy egy szűk helyre való beálláskor nekikoccant az előtte vagy mögötte álló autónak, kukának, alacsony oszlopnak vagy kis kerítésnek. Míg régebben a tolató radar extra felszerelésnek minősült, ma már sok helyen elérhető, kérhető ennek beszerelése. 

A tolató radarok már nagyon sok középkategóriás autóhoz rendelhetőek gyárilag, de azok számára, akik utólag szeretnének beszereltetni, sajnos viszonylag közép vagy magas felárért elérhető.

Univerzális parkolást segítő szenzor
Hasznos azonban azt is tudni, hogy vannak más termékek, amelyek ugyanazokkal a tulajdonságokkal bírnak, alacsonyabb árfekvésben megvásárolhatóak és beszerelhetőek. Az említett termék egyike lehet az univerzális parkolás-segítő szenzor, amely tudásában a hagyományos tolató radarok tulajdonságait ötvözi, és ezzel segíti a mindennapi parkolást.

Mivel gyakori kérdés ezen műszer működése, röviden ismertetem: a szerkezet 4 db ultrahang-szondából, egy központi egységből és egy hangjelzőből áll. A szenzoron keresztül ultrahangot kibocsátva feltérképezi az autó mögött lévő tárgyakat, és a visszaverődő sugarakból kiszámolja azok helyzetét, távolságát és csipogó hanggal jelzi számunkra. A hangjelzések intenzitása jelzi számunkra az „akadály” közelségét, így előbb lassú, majd egyre sűrűbb csipogást hallhatunk.

Természetesen termék és termék között is van különbség, amely jellemzően nem a külalakban látszik, hanem ennek tulajdonságaiban. Van néhány olyan „rejtett” tulajdonság, amelyet, ha a termék rendelkezik vele, akkor feltüntetik az ismertetőn, amennyiben nem, akkor nem kerül említésre. Ez persze nem azt jelenti, hogy alapfunkciókban nem felel meg a nemzetközi követelményeknek, hanem azt, hogy - mint minden terméknél - az előnyök kerülnek ismertetésre.

Nézzünk meg néhány szempontot, mi az a plusz, amit érdemes megnézni egy ilyen vásárlásnál?
Működőképes-e a termék szélsőséges időjárás esetében (téli mínuszok, eső, hóesés), amikor eleve korlátozottak a látási viszonyok?

Hány fázisban jelez nekünk, milyen távolról kezdi a jelzést nekünk, hány cm van még az utolsó fázisig?

Hány szondás a készülék? Létezik 2 illetve 4 szondás változat, ne fogadjuk el azt a magyarázatot, hogy a mi autónk kicsi és elég a 2 szondás változat. A több szonda jobb érzékelést biztosít, és árban nem jelent nagy különbséget!

Beszerelésnél rendelkeznek-e megfelelő szakértelemmel, tapasztalattal?

És ha úgy döntöttünk, hogy szeretnénk beszereltetni egy ilyen terméket autónkba, akkor hasznos tipp lehet, hogy a beszerelő vállalja-e a szondák színre fényezését? Ezzel ugyanis a kocsi nem veszít esztétikai értékéből sem, mivel a színre fújt szondák csak nagyon közelről láthatóak, nem látszik a fúrás nyoma!

Közeleg a téli, csúszós, párás időszak, így nem árt megfontolni, érdemes-e beszerelni egy parkolást segítő szenzort, vagy egy tolató radart a kocsinkba? Ne feledjük, kiváló ajándék is lehet egy ilyen termék, amellett, hogy igen hasznos, megfizethető, főleg ha a megfizethetőséget egy esetleges koccanás okozta kár helyreállításához képest nézzük.

Ruszkovics István

Tippünk, ahol beszerelik neked >>>
 
Amennyiben kérdésed merülne fel a termékkel, típusokkal kapcsolatban, biztonságtechnikai szakértőnk szívesen válaszol>>
 
 
[ 1784 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x