Ágybavizelés=gyengébb értelmi képesség?
Címlap / Kütyü és tudomány / Ágybavizelés=gyengébb értelmi képesség?

Ágybavizelés=gyengébb értelmi képesség?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-10

A rendszeresen ágybavizelő gyermekek rosszabbul teljesítenek az összetett kognitív képességeket vizsgáló tesztek során. 

 

Nemzetközi adatok szerint az 5-14 éves korosztály átlagosan 7%-a szenved éjszakai ágybavizelésben (enuresis nocturna). A statisztika alapján azonban az 5-6 évesek 15-20%-a is érintett lehet.

A leggyakoribb kiváltó tényezők között a vizelet mennyiségét szabályozó rendszer zavara, a húgyhólyag beidegzésének rendellenességei és húgyúti gyulladások szerepelnek. Ráadásul egy legújabb vizsgálat szerint e betegségnek hatása van a kognitív képességekre is.

Dr. Chung Kwong Yeung, a Hong Kongi Kínai Egyetem gyermeksebészeti és gyermekurológiai osztályának vezetője és kollégái 95 ágybavizelő gyermek kognitív funkcióit vizsgálták (pl. intelligencia, rövid távú memória és a figyelem, és vetették össze 46 hasonló korú, de ágytiszta gyermek eredményeivel.

Az ágybavizelő gyermekek csoportjában általában heti öt alkalommal történt „baleset” éjjel. Ők gyengébb eredménnyel teljesítették az értelmi képességeket vizsgáló teszteket. A krónikus betegek hosszú távú memóriája és tanulási sebessége is elmaradt kortársaiéktól.

Hat hónapos gyógyszeres kezelést követően jelentősen javultak a kognitív funkciók, sőt, az elalvás-ébredés képessége és az agyfunkció is.

Szakemberek azt javasolják, hogy a szülő ne várjon arra, hogy a probléma magától elmúlik, mert az elhúzódó várakozás, a titkolózás csak zárkózottá teszi a gyermeket, és önbecsülését teljesen tönkre teheti.  A betegség a legtöbb esetben jó eredménnyel kezelhető akár gyógyszeres, akár nem gyógyszeres terápiával is.

-kv-

 

 


 
 
[ 1407 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x