Mire figyelj, ha számítógépet veszel?
Címlap / Kütyü és tudomány / Mire figyelj, ha számítógépet veszel?

Mire figyelj, ha számítógépet veszel?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-17

Számítógépet vásárolsz? Vagy épp lecseréled? A legtöbben, akik hasonló cipőben járnak, mindenféle koncepció nélkül vágnak bele a számítógép vásárlásba. Mi most segítünk, hogy te ne kövesd el ezt a hibát! 

Kezdjük az alapoknál!
Nem az a baj, hogy nem ismerik a trendeket, nem tudják, hogy milyen legyen a gép alaplapja, milyen a videokártyája, de azt sem tudják, hogy mire is kell nekik a számítógép. És amikor megkérdezik a boltban: milyen gépet szeretne akkor két válasz szokott érkezni:

1. Ne legyen túl olcsó, de drága sem, de jó minőségű legyen
2. Hát nem is tudom, van 100ezrem ajánljon valamit!

Így azért nehéz segíteni, szűkítsük a kört: mire szeretné használni a gépet? És a válasz rendszerint ez: internet, levelezés, a dolgozatok legépelése, filmnézés és persze a gyerek is tudjon vele játszani.

És itt a számítógépes rendszerint felszisszen.

Hol a hiba?
Mindaddig, míg nem hangzik el a játék kifejezés könnyen összehozatható a jó minőség és az olcsóság. Ugyanis egy Office kategóriájú gép úgy 40 és 60 ezer Ft között kapható (operációs rendszer nélkül), semmiből sem kell túl sok ahhoz, hogy a gépet kényelmesen lehessen használni. A játék azonban más tészta!

A játékprogramok (főleg az új kiadású 3D-s programok, de ide sorolhatóak még a házi videószerkesztésre, a 3D animációk készítésére használt gépek is) erőforrás zabálóak. Nagyon sok memória, erős processzor és erős, 3D támogatású videokártya kell ahhoz, hogy a tevékenység élvezhető legyen. És amikor egy gép konfigurációját méretezik, akkor a legtöbb erőforrást igénylő alkalmazáshoz kell a rendszert igazítani.

Mai áron egy gamer (játékos) kategóriájú gép 80-100 ezer Ft-nál kezdődik, és határ a csillagos ég. És ez csak az alapgép, erre jönnek még a kiegészítők (gamepad, joystick), a monitor, a nyomtató, az operációs rendszer, azaz mire kész a teljes munkaállomás, máris 200-250 ezer Ft környékén vagyunk csak azért, mert a gyerek időnként játszani is akar!
(ugyanez Office kategóriánál kb.80-120ezer Ft )

Akkor hogyan?
Üljenek le és gondolják végig, hogy valójában mire fogják használni a gépet. Vegyék számításba, hogy ma már 35ezer Ft környékén lehet játék-konzolt (pl.PS2) vásárolni, ami kifejezetten játékra van kitalálva.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy az (igényeikhez képest) erősebb gép helyett  inkább egy nagyobb monitort vesznek vagy egy jobb nyomtatót. Ha kész, e-mailen keressen meg lakóhelye közelében lévő cégeket és anélkül, hogy elmondaná mennyit szán rá - erről kifejezetten lebeszélem: ha a kereskedő tudja, hogy mennyi pénz van akkor az árrés úgy alakul majd, hogy a gép pont annyiba fog kerülni!- kérjen ajánlatot. Valahogy így: (A levelet a következő oldalon találja. Lapozzon tovább!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3100 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x