Indul a Kullancsszezon!
Címlap / Kütyü és tudomány / Indul a Kullancsszezon!

Indul a Kullancsszezon!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Aprócska fekete pötty, vagy veszedelmes ellenség? A kis piros gyűrűk észrevételekor már alighanem késő. Előzd meg a kullancsokkal való találkozást! 

Idén is korán kezdődik a kullancsszezon. Bár a tél folyamán több alkalommal is a mínusz tíz fokot közelítette a higanyszál, azonban ezek az időszakok elég rövidnek bizonyultak és inkább csak a madarakat és erdei emlősöket zavarta a fogcsikorgató hideg. A kullancsok és utódaik számára ez csak közepes kihívás. Ezért a kullancsszezon már március elejével megkezdődhet!

Ha a koratavaszi hangulatban sétára vágyunk jó ha zárt, hosszúszárú csizmát, bakancsot veszünk, ami szorosan a lábszárra tapad, és ebbe nadrágot tűrünk. Viszont nem árt tudni, hogy nem csak az erdőkben talákozhatunk kullancsokkal, hanem városokban, bozótos autóparkolókban és parkokban is, itt sem árt az óvatosság. Ha girlandos helyen jártunk, nem árt átvizsgálnunk főként a hajlatokat és a fül mögötti részt, a puha, meleg testrészeket.

Akik árnyas kerttel rendekeznek már most utánajárhatnak a kullancsirtó szereknek, amelyek sem a házikedvencekre, sem az emberekre - szabályosan használva - nem veszélyesek. Ezzel elérhetjük, hogy kertünk biztonságos kis fészek legyen. A szerek használata előtt mindenképp olvassuk el az útmutatót!
Kellemes tavaszodást!

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1501 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x