Egyél sokat- fogyjunk sokat!
Címlap / Kütyü és tudomány / Egyél sokat- fogyjunk sokat!

Egyél sokat- fogyjunk sokat!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egy amerikai kutatás szerint a rendszeres étkezés fogyaszt. Okait még találgatják, de a több, mint kétezer főből álló kísérlet tökéletesen igazolta, a rendszeres étkezés súlycsökkenéssel és testsúly beállással jár! 

Ha rendszeresen étkezel, biztos ledobsz pár kilót. Talán az e lső plusz kilók megjelenésénél azt gondolnád, kihagyom ezt az ebédet, vagy nem fogyasztok reggelit, mégis úgy tűnik, hogy azok a személyek, és különösen, még életmódjukat jelenleg kialakító fiatalok, akik fogyasztanak reggel, akár igen bőséges reggelit, egészségesebbek, erősebbek, jobban bírják a napközbeni megterhelést, és este még sportra is marad kedvük.

Miért?
A kutatók úgy vélik, hogy a reggel megkapott energia napközben csökkenti az étvágyat, kevesebb bevitelre van ezután szükség.
Ennek ellentmond az a gyakorlati tapasztalat, hogyha igen korán kezdjük az evést egy napon, már jóval hamarabb megéhezünk, akár a tízórai is korán következhet, az ebédről nem is beszélve, ami összefolyhat az uzsonnával is.

Egy másik, kevésbé tudományos magyarázat szerint, a fogyás a rendszerességben keresendő. Vagyis az a szervezet, amelyik hozzá van szokva - ha eddig nem így volt, akkor lassan, szoktatva -,  hogy rendszeres, tápláló, erőt adó, és bőséges táplálékhoz jut, kevesebbet tartalékol. Nem pánikol be, mint a megvonástól, hanem nyugodtan szabadjára engedi a zsírokat, cukrot is, így a zsíranyagcserénk helyreállhat. Ha tehát fogyni szeretnénk, nem árt reggelizni is, rendszeresen, azonos időben étkezni, és közben tápláló, lédús, de alacsony kalóriatartalmú ételekből enni, sokat!

HarmoNet tipp: Fogyni csak okosan, csak szépen >>

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1275 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x