Egy rémes betegség: Makuladegeneráció - Van-e kiút?
Címlap / Kütyü és tudomány / Egy rémes betegség: Makuladegeneráció - Van-e kiút?

Egy rémes betegség: Makuladegeneráció - Van-e kiút?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Egy betegség, amely véglegesen, javíthatatlanul foszt meg látásodtól. Főként az idősek szenvedik el, azonban fiatalabbakat is elérhet. Egy probléma, amelynek egyetlen megállítási módja a nagyon korai felismerés! 

Információs busztúra az időskori makuladegenerációról
18 nap alatt 8 nagyvárosban
7. 000 főt tájékoztattak az AMD-ről
2. 100 fő vett részt vett szemfenék vizsgálaton
a megvizsgáltak 20%-nál – 440 látogatónál – fedeztek fel AMD-t!

Az AMD tájékoztató busz 2008. március 27-én gurult be a Blaha Lujza téri parkolóba. A 18 nap alatt 8 nagyvárosban – Budapest, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Kecskemét, Pécs, Székesfehérvár, Győr – állomásozott. A busztúra főszervezője a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége volt. A tájékoztató kampány támogatója a Bausch&Lomb, a világ egyik legismertebb, szemészeti termékeket gyártó és forgalmazó cége.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének közel 20.000 fős tagságának 70%-a 60 év feletti. A tagság ezen részének igen jelentős hányada idős korában veszítette el a látását, mely tény a makuladegeneráció jelentős szerepére utal. Fontosnak tartottuk ezért felhívni a figyelmet az időskori makuladegeneráció, vagy AMD néven ismert szembetegségre, amely kialakulása esetén gyógyíthatatlan részleges vagy teljes vakságot is okozhat és a fejlett országokban a vakság egyik leggyakoribb oka.
 

A rendezvényre ellátogatók tájékoztatást kaptak a személyüket és családjukat esetlegesen érintő kockázatokról, az AMD kialakulását elősegítő hatásokról, magáról a betegségről és hatékony megelőzéséről. A résztvevőknek lehetőségük nyílt továbbá szemészorvossal történő személyes konzultációra és vizsgálatra is.

Bízzunk benne, hogy Magyarországon most már sokak számára ismert fogalommá vált az AMD, azaz az időskori makuladegeneráció.

A busztúra alatt az MGYOSZ adománygyűjtésbe kezdett. Az AMD kampánybusz jelenleg Szlovákiában állomásozik, ezt követően bejárja Csehországot, Lengyelországot, Észtországot, Lettországot, Litvániát, Görögországot és Romániát is.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1655 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x