Nagykorú a teleszkóp?! - Pislantás az űrbe (mesés fotókkal)!...
Címlap / Kütyü és tudomány / Nagykorú a teleszkóp?! - Pislantás az űrbe (mesés fotókkal)!

Nagykorú a teleszkóp?! - Pislantás az űrbe (mesés fotókkal)!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-28

A Hubble nagykorúságát ünnepelve megosztja velünk eddigi legszebb felvételeit. Mi mindent lát szeme? 

A Hubble Űrteleszkóp 18. születésnapja alkalmából a NASA az eddigi legnagyobb képkollekciót tette közzé, az „Őrült Galaxisok!" címmel. Az 59 fantasztikus fénykép megtekinthető a NASA honlapján, sok más gyönyörű fényképpel egyetemben. Egy kis ízelítő a mesés fotókból!
 

A teleszkóp 1990-ben került az űrbe, azóta vizsgálja az univerzum jelenségeit, a Föld körül egy műholdhoz hasonló módon kering, az atmoszféra felett, olyan magasságban, amelynek hatására az általa kapott jelzések és fény nem torzul a légköri tényezőktől.

A Hubble a NASA eddigi legsikeresebb és leghosszabb űrkutatási programja, több százezer képet sugárzott eddig a Földre, többek között szerepe volt az univerzum korának feltéképzésében - amelyről azonban a tudósok ennek ellenére máig vitatkoznak - és a Quasarok titkaira is fényt derített.

A Hubble a Naprendszer bolygói mellett ködöket, galaxis spirálokat, üstökösöket is fényképezett. Felvételein látható képződmények kialakulása, elpusztulása, hanyatlása, bolygók kísérő Holdjai és egyéb csillag képződmények. A hírhedt fekete lyukakról is készített felvételeket. Képei színesek, mesés látványt nyújtanak.

Fodor Kata

Forrás: Hubble >> 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1921 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x