Meddig esik még? - Újabb súlyos viharok állnak előttünk?!...
Címlap / Kütyü és tudomány / Meddig esik még? - Újabb súlyos viharok állnak előttünk?!

Meddig esik még? - Újabb súlyos viharok állnak előttünk?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Merül fel a kérdés szinte mindenkiben hazánk területén. A válasz nem túl bíztató! Lássuk mire számíthatunk! 

Az elmúlt időszak az átlagosnál jóval csapadékosabb volt, s az erős szárazság és forróság után ez egy erős váltás, durva időszak, s erre nincs sem az ember sem a természet felkészülve. Igen nagy nehézség, hogy a gyümölcsök és a gabona érési idejében ennyi csapadék akár el is rohaszthatja a terményeket. Szerencsére ezzel párhuzamosan a levegő hűvös, így legalább a gombás fertőzésektől nem kell tartani a kertekben, ennek ellenére országszerte érdemes elővenni éjjelre a vastagabb takarót, s kitartani a meleg közeledtéig.

A csapadékra sajnos csak egy választ adhatunk, még esik, egy "kicsit", kitartóan. Egészen a hét végéig számíthatunk ugyanis csapadékra, helyenként folyamatos esőkre, amely a folyóvizeknek, tavaknak jót tesz. Az amúgy is bizonytalan, változó magasságú, pár éve e téma miatt ugyancsak előtérbe kerülő Balatonnal egy repedékben elhelyezkedő Velencei-tó számára ez nagy előny, tározói ugyanis biznytalanul tartják csak meg vízszintjét.

A csapadékos időjárásnak a jövőhétre ismét vége, a pénteki naptól azonban e nedvesség mellé meleg levegő áramlik hazánk területe fölé, így viharokra, nagy széllökésekre, erős légköri eseményekre számíhatunk még.

A történet egyetlen valódi szépséghibája, hogy azt asztrometeorológia jelzései szerint az időjárás teljesen rendezeten, a csapadék eloszlás kritikus módon aránytalan lesz, akár a trópusi monszun éghajlat szélsőségein, augusztusban ugyanis több száraz, forró, a talajt kiégető időszakra is számítanunk kell.

Szeretnénk elismételni a környezetvédelemre legyintőknek: a globális felmelegedés nem lineáris, folyamatos hőmérséklet növekedést, hanem az évszakok, és a száraz, nedves időszakok rendezetlenségét, szabálytalanságát vonja először maga után.

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 911 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x