Holló: Valósággá vált a filmvászonról ismert rémálom...
Címlap / Kütyü és tudomány / Holló: Valósággá vált a filmvászonról ismert rémálom

Holló: Valósággá vált a filmvászonról ismert rémálom

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Sok történetről, így erőszakos eseményekről, bűncselekményekről azt gondolnánk, hogy csak a filmvásznon történhetnek meg, ha a való életben is, akkor pedig valahol máshol, messze, távol tőlünk. Sajnos a rémálmok néha valóra válnak. 

Poe méltán híres Holló című verse több fantáziaírót megihletett az elmúlt évtizedek során, majd száz esztedő alatt A vers leginkább azért különelges, mert a lelkek halál utáni létéről szól, illetve egy bizonyos visszajutási lehetőségről mesél, amellyel a lélek visszajuthat a testbe, s így újra élhet az. A vers beindította az írók fantáziáját, s megszületett a Holló (eredetileg The Crow, a Holló csak művészi átköltés a fordításnál) filmen és könyvben is. A film azután egészen kultuszfilm lett, mert a világhírű, nők bálványa Brandon Lee életét vesztette a forgatáson - egy ilyen film forgatásán.


A történet fő alappillére, hogy a főhőst és kedvesét megölik, nem sokkal eljegyzésük után, boldogságuk csúcspontján, kapcsolatuk kiteljesedésekor. A férfi visszajöhet egyfajta különös engedmény által, és bosszút állhat, önmagukért.

Bizarr és szép történet, amit valahogy nem lehet elégszer megnézni. A világhírű progresszív banda, az amerikai Nevermore énekese, Warell Dane pl. saját állítása szerint legalább 3 tucatszor nézte már meg a kultfilmet.


Sjnos ez a történet most bizarr módon, sőt ha lehet ezt mondani még durvább formában megismétlődött. Egy boldog pár Catherine és Benjamin éppen nászútjukat töltötték Antiguán, ezen belül is a legutolsó, s vélhetőleg ezáltal legszebb napot, a két hetes nyaralásból, amikor éjjel, álmukban célzott lövéssel végeztek velük ismeretlen tettesek. Az egyenlőre még nem megerősített feltételezések szerint a hoteltben a párt kirabolni akarták és a félresikerült rablást oldották meg ilyen módon a tettesek. Az asszony a helyszínen életét vesztette fejsérülésétől, férje a tarkóján sérült meg, jelenleg még élet és halál között van, felépülése több, mint bizonytalan. A férfi egy szörnyű formában, borzalmas állapotban itt maradt. Ki képes ilyen rettenetes tettre?
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x