Életveszélyes nassolni a TV előtt!
Címlap / Kütyü és tudomány / Életveszélyes nassolni a TV előtt!

Életveszélyes nassolni a TV előtt!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az élelmiszerek népszerűsítésének bevett módszere a televíziós reklám, mely az Albertai Egyetem kutatói szerint jelentősen befolyásolja a tévénézőket, különösen az egyetemistákat. 

A serdülőkor utáni felnőtté válás idején sok fiatal kezd el egészségre ártalmas szokásokat követni, így többen ilyenkor kezdenek dohányozni, alkoholt fogyasztani, és csökken a testmozgás, a zöldségek, gyümölcsök fogyasztásának aránya, mondta el Kim Raine, az Albertai Egyetem Egészségnevelési Tanulmányok Központ igazgatója. „Vizsgálatunk során arra kerestük a választ, hogy a tévénézés mennyisége és a nasst reklámozó hirdetések észrevétele mennyire függ össze a nassolással, valamint a kövérségre, túlsúlyosságra való kockázattal.” Az eredmények megdöbbentőek.

A közepesen sok, vagy sok tévézésről beszámoló egyetemisták sokkal gyakrabban falatozgatnak a tévé előtt, és több reklámot vesznek észre, mint ritkán tévéző társaik. Korábbi vizsgálatokkal ellentétben, melyek a tévénézéssel összefüggésben az elfogyasztott táplálék és kalória mennyiségét tanulmányozták felnőttek esetében, ezúttal a falatozgatás szerepét és a testsúlyt vetették össze a televíziózás gyakoriságával. A több mint napi négy órát tévéző egyetemisták gyakrabban nassoltak a készülék előtt, több reklámot vettek észre, és több energiadús harapnivalót fogyasztottak, mint a kevesebb mint egy órát tévé előtt ülő fiatalok. Különösen a fiú és közepesen sokat, vagy sokat tévéző tanulókra volt jellemző az elhízás. John Spence, a közlemény társszerzője elmondta, hogy a tévés reklámok miatt sokan választanak egy adott, általában energiadús harapnivalót, ráadásul a képernyő előtt töltött idő kiválóan alkalmas a folyamatos falatozgatásra.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1267 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x