Hajóval, HÉV-vel vagy busszal, de ne kocsival
Címlap / Kütyü és tudomány / Hajóval, HÉV-vel vagy busszal, de ne kocsival

Hajóval, HÉV-vel vagy busszal, de ne kocsival

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

Tömegközlekedéssel, bringával és hajóval érkezzenek az idei Szigetre - erre kérik a szervezők a fesztivál látogatóit. A Budai Rakpart lezárása tovább nehezíti a helyzetet, ezért a szervezők sűrítik a hajójáratokat, több hév és külön buszjárat is indul - tudtuk meg Tóth Tibortól, a Sziget szolgáltatásfejlesztési vezetőjétől. 


Rendezvénynaptár
Sajnálatosan az idei Sziget és a Budai Rakpart alatt történő főgyűjtő csatornaépítési munkálatok kezdési időpontja egybeesnek, s a határidők miatt nem lehet a munkákat elhalasztani, így a rakpart lezárás miatt még nehezebb lesz a közlekedés a Szentendrei úton és környékén. „Ugyan a Szépvölgyi útnál a rakpart felé, saját költségünkön nyittatunk egy ideiglenes átjárót, azonban a sínek keresztezése miatt ez rendkívül kis forgalmat tud csak átengedni és csak célforgalmat érdemes rajta bonyolítani” – mondta Tóth Tibor. A legjobb megoldásnak azt tűnik tehát, ha a közönség nem gépjárművel érkezik, hanem a Sziget-szervezők által ajánlott alternatívákat alkalmazza. Egyrészt a BKV sűríti járatait és több kocsiból álló HÉV szerelvényeket fog indítani, amelyek az éjszakai órákban is közlekedni fognak. Másrészt menetrendszerű különbusz járatokat indítanak a Szigetről az éjszakai órákban (23 órától- 05 óráig, 350- Ft), a város több forgalmas csomópontját érintve. Az elmúlt évek legnépszerűbb és leggyorsabb Szigetre jutási lehetőségét a hajójáratokat tovább sűrítik és menetrendjüket meghosszabbítják (a -1. és 0. napon 12 órától 24 óráig, utána 12 órától 04 óráig, 500- Ft), valamint most már három indulási - érkezési pont is (Jászai Mari tér, Vigadó tér, Batthyány tér) az érdeklődők rendelkezésére áll.

„Mivel a forgalmi dugókon túl a környékbeli gyárterületeken kialakított fizető parkolók befogadóképessége is véges, arra kérjük minden látogatónkat, hogy azért se gépkocsival közelítse meg a rendezvényt, mert ha előbb utóbb ide is jut, nem fog tudni sehol szabályosan parkolni.” – mondta a szolgáltatásfejlesztési vezető. „A szabálytalanul parkolókkal szemben a közterület felügyelők és a rendőrök is fokozottan fellépnek majd.” - adott nyomatékot a kérésnek.

Idén újdonságként, a lakók kérésének eleget téve, az önkormányzattal közösen a szervezők lezárják a rendezvény gépkocsi forgalma elől a Sziget bejárata körüli kis utcákat és oda csak az ott lakók hajthatnak majd be. „A köztisztasági vállalattól a rendezvény teljes idejére folyamatos, fokozott közterületi takarítást rendeltünk meg a környező külső területekre is. A rendőrséggel együttműködésben több ponton is forgalomirányítással, állandó járőr szolgálattal, a közterületek rendjét óvó biztonsági őrökkel is igyekszünk fokozottan ügyelni a közlekedés- és közbiztonságra.” – mondta Tóth Tibor.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 952 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x