Felelősségvállalás - avagy honnan tudod mit kevernek a gyógyszertári...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Felelősségvállalás - avagy honnan tudod mit kevernek a gyógyszertári szerekbe?

Felelősségvállalás - avagy honnan tudod mit kevernek a gyógyszertári szerekbe?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A patikusok híresek aprólékos pontosságukról, de ők is emberek, tehát hibázhatnak. Egy rosszul kiadott vagy elkészített gyógyszernek pedig az egészségünk láthatja kárát. Augusztus 15-étől elérhető a gyógyszertárak számára egy új, speciális felelősségbiztosítás, amely a gyógyszerészről a munka közben okozott károk megtérítését vállalja át. 

 

Rendezvénynaptár
A gyógyszertárak augusztus 15-étől gyógyszertári felelősségbiztosítási záradékkal egészíthetik ki a K&H Vállalkozói Biztosítási illetve K&H Vállalkozói Felelősségbiztosítási szerződésüket.

Ha egy gyógyszertár rendelkezik ilyen típusú biztosítási fedezettel, akkor az alkalmazásában álló gyógyszerész vagy gyógyszertári asszisztens által – a gyógyszertári munkavégzés közben, a foglalkozási szabályok megsértésével, megszegésével – okozott személyi sérüléses károk esetén a Biztosító átvállalja a kártérítés megfizetését a szerződési feltételekben foglaltak szerint. Személyi sérülés lehet a károsult egészségkárosodása, testi sérülése vagy halála.
A biztosítási fedezet kiterjed a magisztrális (gyógyszertárakban összeállított) készítmények hibás elkészítése miatt keletkezett kártérítési kötelezettségekre is.


„Jogszabályok számos szakma – így többek között például az orvosok, ügyvédek vagy az őrző-védő vállalkozások – esetén a tevékenység végzéséhez kötelezően előírják felelősségbiztosítás megkötését. Az ilyen típusú biztosítási szerződés a biztosított munkája, tevékenysége során okozott károkra nyújt fedezetet, azaz a kártérítés megfizetését biztosítási esemény bekövetkezése esetén a biztosító átvállalja.” – mondja Kaszab Attila a nem-életbiztosítási üzletágának vezetője. 

Jogszabályi előírás az is, hogy egy gyógyszertár nem kaphatja meg a működési engedélyét felelősségbiztosítási szerződés megkötése nélkül. A jogszabály azonban nem határozza meg pontosan, milyen felelősségbiztosítást kell kötnie a patikának. Ezért különösen fontos, hogy az üzemeltető körültekintően járjon el, és olyan biztosítást válasszon, amely kimondottan azokra a károkra nyújt fedezetet, amelyek a gyógyszertárban vásárlókat érhetik.

Mi a tanulság és miért fontos ez számodra? A gyógyszeredbe is kerülhet bibi, mégha szakember is keveri ki, ha ilyen problémád adódna ezentúl feleősségvállalásra és biztosításra is számíthatsz!  Egy újabb lehetőség egészséged védelméhez.


 
 
[ 886 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x