A kínai pártelit csak bioételt fogyaszt
Címlap / Kütyü és tudomány / A kínai pártelit csak bioételt fogyaszt

A kínai pártelit csak bioételt fogyaszt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-28

Tovább gyűrűznek a kínai élelmiszerbotrány hullámai, egyre újabb élelmiszerekben találják meg az egészségkárosító melamint. Hegyi Gyula európai parlamenti képviselő ezzel kapcsolatban arra hívja fel a figyelmet, hogy a kínai hatóságok indirekt módon maguk is elismerik az országukban megtermelt élelmiszerek egészségügyi kockázatait. 

Az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Bizottságának magyar tagja szerint ugyanis a kínai pártelit nem fogyaszt a közembernek és a külföldnek szánt élelmiszerekből. Kínában a párt- és állami vezetők számára speciális élelmiszer-elosztó üzemel, amely kiváló minőségű bio-ételekkel látja el a kádereket. Míg a köznép és a külföld számára rengeteg műtrágya és növényvédő-szer felhasználásával termesztik a növényeket, antibiotikumok és hormonok tömegével etetik az állatokat, addig a pártelit egészséges élelmiszereket kap. Hegyi Gyula szerint a vezetők ellátó hálózatába csak kemikáliáktól mentes élelmiszerek kerülhetnek be, a húst például Külső-Mongóliából, hagyományos állattartóktól szállítják. A magyar szocialista képviselő holland forrásokra hivatkozva azt is elmondta, hogy eközben a kínai tévékben ismert sztárok beszéltek arról, hogy a "tudományosan ellenőrzött tejpor" egészségesebb az anyatejnél. Most, a botrány hatására, az egyik sztár így megkeresett honoráriumát a tejportól megbetegedett gyermekek gyógyítására ajánlotta fel.

Hegyi Gyula szerint ez az ügy is azt bizonyítja, hogy az Európai Unió kívülről szállított élelmiszereket jobban kell ellenőrizni. Legalább olyan szigorúan kellene ellenőrizni a külső országokból érkező termékeket, mint amilyen szigorú előírásokat tartatnak be a magyar termelőkkel. Hegyi szerint aki az elit számára külön bio-élelmiszert termel, az nyilvánvalóan tisztában van a többi, országában megtermelt élelmiszer egészségkárosító hatásával.

Földeák Iván, Hegyi Gyula EP-képviselő sajtótitkára
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1117 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x