Magyar dietetikusok nemzetközi vizeken
Címlap / Kütyü és tudomány / Magyar dietetikusok nemzetközi vizeken

Magyar dietetikusok nemzetközi vizeken

Forrás: mdosz
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) elnökét beválasztották az Európai Mesterséges Táplálási és Anyagcsere Társaság (ESPEN) vezetőségébe. A főleg orvosokból álló nemzetközi szervezet 19 tagú elnökségének egyedüli dietetikus tagja lett Antal Emese, akinek mandátuma négy évre szól. 

Antal Emesét, az MDOSZ elnökét az ESPEN egy nemrégiben Firenzében tartott ülésén választotta be a főleg orvosokból álló szervezet elnökségébe egyedüli dietetikusként.

Az 1980-ban alakult társaság az európai országokon kívül más, tengerentúlról érkező tagokkal is rendelkezik. A három bizottságból álló vezetőség 19 tagja közül egyedüli magyarként és dietetikusként Antal Emese négy évig segíti az oktatási bizottság munkáját. Feladati közé tartozik a Társaság konferencia-programjainak összeállítása, kiadványok szerkesztése, továbbá az ESPEN-tag dietetikusok szakmai koordinálása. A főleg orvosokból álló közösségben a dietetikus szakma presztízsnövelése is cél.

Idén nem ez volt a dietetikusok első nemzetközi sikere, hiszen év elején az International Confederation of Dietetic Association (ICDA), a dietetikusok világszövetsége fogadta tagjává a magyar szövetséget. Ennek köszönhetően Antal Emese előadást tartott a szintén szeptemberben tartott ICDA kongresszuson Japánban, röviddel a firenzei ESPEN kinevezés előtt.

MDOSZ
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1304 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x