Új antibiotikum a gyógyszerrezisztens tbc ellen - remény az...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Új antibiotikum a gyógyszerrezisztens tbc ellen - remény az életre

Új antibiotikum a gyógyszerrezisztens tbc ellen - remény az életre

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Egy újfajta antibiotikumhoz nagy reményeket fűznek a tudósok a gyógyszerrezisztens tuberkulózis és más bakteriális fertőzések kezelése terén - jelentették be csütörtökön, egy úttörő tanulmányban. 

 

Rendezvénynaptár
A Cell című orvosi folyóirat október 17-i számában kutatók azt írták, felfedeztek három, a természetben is előforduló antibiotikus hatású anyagot, ezeket új gyógyszerek előállításához lehet majd használni egy, "más baktériumok ellen indított  kémiai háborúban". Az áttörés különösen a tuberkulózis elleni harcban jelentős, mivel manapság a világon minden harmadik ember hordozza a baktériumot, amely a ma használatos antibiotikumokkal szemben egyre inkább rezisztens lesz.

Az újfajta antibiotikum ráadásul egy olyan kezelést kínál, mely a jelenlegi, néha fél évig is eltartó  kezeléseknél lényegesen rövidebb. "A tbc terápiájának Szent Grálja a terápia időtartamának csökkentése hat hónapról két hétre - ezáltal olyan lenne a kezelés, mint a többi bakteriális fertőzésben" - mondta el Richard Ebright, a kutatást végző Rutgers Egyetem Howard Hughes Intézetének vezető tudósa. "A zömében a harmadik világ országaiban előforduló betegség hat hónapig tartó kezelése során a logisztikai problémák miatt a terápia végigvitele probléma lehet, így kútba eshet az egész kezelés. Ám amennyiben a terápia csak két hétig tart, ez könnyebben kivitelezhető és a betegséget ki lehet kezelni."

Az áttörés épp egy olyan időben következett be, amikor világszerte az összes haláleset körülbelül negyede baktériumok okozta betegségek miatt történik, azonban a kórokozók egyre ellenállóbbak lesznek az elérhető antibiotikumokkal szemben. "Hat évtizedig az antibiotikumok voltak a bástyáink a baktériumok okozta fertőzésekkel szemben" - nyilatkozta Ebright. "Most ez a bástya összedőlni látszik. Sürgősen szükségünk van új antibiotikumokra és új célpontokra a kutatások során."

Medipress

 
 
[ 1147 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x