Van választásod - ismerd meg a kórházakat reklámból!
Címlap / Kütyü és tudomány / Van választásod - ismerd meg a kórházakat reklámból!

Van választásod - ismerd meg a kórházakat reklámból!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

A jövőben a brit kórházak közvetlenül reklámozhatnak a betegeknél. A kórházak és a hozzájuk tartozó szakorvosok választási lehetőségeinek liberalizálása keretében ezt a lépést határozta el Alan Johnson brit egészségügyi miniszter és a hivatalban lévő labour-kormány. 

A reklámnak szűk etikai korlátok alá kell tartoznia és nem szabad igénybe vennie a kórház költségvetését a kezelési kapacitás terhére, így nincs megengedve a tévé- és rádióreklám. A kormány döntését a szakemberek vitatják.

Vannak pártolói is, akik szerint ez egy további lépés a nagyobb piaci közelség és a verseny felé, ami véleményük szerint nagyobb átláthatósághoz és jobb ellátásminőséghez vezet. Az ellenzők tartanak a reklám hókuszpókusztól, ami ügyesen elfedi a ténylegesen fennálló hiányosságokat. Néhány évvel ezelőtt Nagy-Britannában a teljes alulfinanszírozottság, a drámai várólisták és a regionális ellátásban súlyos szűk keresztmetszetek jegyében egy ilyen lépés nevetséges lett volna. A ma rendelkezésre álló többletpénzzel néhány, de messze nem minden hiányosságot tudtak kiküszöbölni.

Természetesen egy gusztusos figyelemfelkeltés vélhetőleg senkit sem fog zavarni, a fontos, hogy a reklámok valóban igényesek legyenek, tájékoztassanak és ne egy sorsjegy hitelességével érjenek csupán fel. Kérdés mindezt mikor vezetik be Magyarországon, kis hazánkban ugyanis csak a magánkórházak reklámozzák magukat.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 847 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x