Megdöbbentő: Az USA-ban a placebo is meggyógyít!
Címlap / Kütyü és tudomány / Megdöbbentő: Az USA-ban a placebo is meggyógyít!

Megdöbbentő: Az USA-ban a placebo is meggyógyít!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Az USA-ban minden második belgyógyász és reumatológus betegeinek rendszeresen és tudatosan ír fel placebó-készítményeket - derült ki egy egészségügyi vizsgálat eredményeiből. Az amerikai orvosok közel kétharmadának meggyőződése, hogy ez a gyakorlat etikailag is elfogadható. 

A vizsgálatban összességében 680 belgyógyász és reumatológus vett részt - közülük pedig 350-en alkalmazták rendszeresen a placebó-hatást. A módszerrel élő orvosok közel fele választott a analgetikumokat - 38%-ban vitaminkészítményeket, 26 százalékban pedig antibiotikumokat és nyugtatókat vetettek be a kezelés során. Érdekes ugyanakkor, hogy a megkérdezett orvosoknak csak 5%-a alkalmazott teljesen hatástalan szert, így például cukortablettát vagy sóoldatot.

Az is egyértelművé vált, hogy a vizsgálatban részt vevő orvosok többsége hazudik betegeinek, hogy placebó (öngyógyító) hatását érvényesíteni tudja: több, mint kétharmaduk potenciálisan hatásosnak nevezte a készítményeket és csak 5% beszélt nyíltan placebókról. A megkérdezettek többsége egyébként nem érez erkölcsi nehézséget a placebók felírásában.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x