Influenzaterjedést figyel a Google
Címlap / Kütyü és tudomány / Influenzaterjedést figyel a Google

Influenzaterjedést figyel a Google

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

A Google a világháló hatalmát felhasználva próbálja nyomon követni az Egyesült Államokban az influenza-járványkitöréseket. A keresések alapján próbálják meghatározni a betegség terjedését. 

A Google Flu Trends, az internetes óriás legújabb, kedden bemutatott eszköze számolja a Google-os influenzával kapcsolatos kereséseket, és ezek alapján becslést készít az influenzakitörésekről mind az 50 államban. "Megállapítottuk, hogy nagyon szoros a kapcsolat a keresés gyakorisága és az influenzás tünetektől szenvedő betegek száma között heti bontásban" - olvasható a Google hivatalos blogján. "Ha mindennap követjük az influenzával kapcsolatos kereséseket, meg tudjuk becsülni, hányan szenvednek influenzaszerű megbetegedésben."

A Google elárulta, hogy eredményeit megosztja az atlantai székhelyű amerikai Járványügyi és Betegségellenőrzési Központtal (CDC) is, melynek saját influenza-követő rendszere van. "Kiderült, hogy a hagyományos influenza figyelő rendszernek 1-2 hétig tart az adatok gyűjtése és közzététele, míg a Google-os keresési eredményeket automatikusan nagyon gyorsan meg lehet számlálni" - állítja a Google. "(A CDC-vel) együttműködve megállapítottuk, hogy a keresőn alapuló becslések szoros egyezést mutatnak a CDC megfigyelési adataival" - folytatódik a blog. A cég figyelmeztetett, hogy a google.org/flutrends címen elérhető Google Flu Trends egyelőre még kísérleti vállalkozás, ám a jövőben talán más betegségek terjedésének megelőzését is szolgálhatja.

"Azzal, hogy naponta közzétesszük becsléseinket, a Google Flu Trends segítségével egy korai figyelemfelhívó rendszer áll rendelkezésre az influenzakitörésekről" - közölte a kaliforniai székhelyű Mountain View cég. "A járványügyi szakemberek számára különösen izgalmas a fejlesztés, mivel a járványkitörés időbeni észlelése csökkentheti a megfertőződő betegek számát" - mondta el a Google. "Naprakész influenzabecslésünk segítheti a tisztiorvosok és az egészségügyi szakemberek dolgát a szezonális járványok - és a remélhetőleg sohasem bekövetkező - világjárvány esetén" - tette hozzá. Az influenza évente mintegy félmillió halálesetet okoz világszerte.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 895 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x