Lefogyni a gyermekáldásért
Címlap / Kütyü és tudomány / Lefogyni a gyermekáldásért

Lefogyni a gyermekáldásért

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

A testsúlycsökkenést eredményező műtéti kezelés után teherbe eső nők egészségesebbek, ráadásul kevesebb beteg gyermeket hoznak világra, mint a kövér nők, állítja a Journal of the American Medical Association című lap cikke. 

Mindemellett még a teherbe esés esélyét is növeli a testsúly csökkentéshez vezető sebészeti beavatkozás, hiszen normális testsúly mellett a hormonszintek egyensúlyba kerülnek, és a menstruációs ciklus rendszeresebbé válik, nyilatkozták a vizsgálatot végző kutatók. A kövér nők nehezebben esnek teherbe, mint a normál testsúlyúak, annak ellenére, hogy a kövérség a termékenység szimbólumaként ismert - mondta el Dr. Melinda Maggard, sebész-kutató Santa Monica-ban, Kaliforniában.

A testsúly csökkenését előidéző sebészeti beavatkozások közé tartozik az úgynevezett gyomorszűkítő műtét, mely a gyomor térfogatának csökkentésével kisebb adagok elfogyasztására ösztökél. A testsúlycsökkentéshez vezető műtét úgyanúgy növeli a teherbe esési esélyt, mint a természetes úton történő fogyás. Csökkenti a későbbi terhességgel kapcsolatos kórképek rizikóját, ritkább utána a terhességi cukorbetegség, a terhességi magas vérnyomás, kevesebb a koraszülés, és a kis súlyú újszülött - az anya és a magzat védelmét is szolgálja a későbbiekben. Természetesen nem csak azoknak a nőknek kell a testsúly csökkenést előírni, akik sikertelenül próbálkoznak a teherbe eséssel, mondta el Dr. Maggard. Elsősorban pedig minden nőnek a természetes úton, például sok mozgással és egészséges táplálkozással elért fogyás ajánlott.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x