Már erre is szükség van! Szerencsejáték-elvonó klinika
Címlap / Kütyü és tudomány / Már erre is szükség van! Szerencsejáték-elvonó klinika

Már erre is szükség van! Szerencsejáték-elvonó klinika

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

A brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) megnyitotta első, kifejezetten szerencsejáték-függőségben szenvedők kezelésére szolgáló klinikáját. 

A London belvárosában lévő National Problem Gambling Clinic (Szerencsejáték-függők Országos Klinikája) 12 hónapos próbajárattal indul, és alkalmazottai között különféle specialisták, például pszichiáterek és adósságkezelési szakértők is helyet kapnak. Az új klinika motivációs interjúk és kognitív viselkedésterápia ötvözetével kezeli a betegeket.

"Egyedi kezelési csomagot fejlesztettünk ki a sajátos nehézségek kezelésére, amelyek gyakoriak a szerencsejáték-függők esetében" - nyilatkozta Dr. Henrietta Bowden-Jones, a klinika vezető pszichiátere. "Függőségük természetéből eredően a szerencsejátékosok pénzügyei gyakran rettenetes állapotban vannak, ezért az adósságrendezés és a munkaügyi tanácsadás is fontos részét képezi a kezelésnek."

A szerencsejáték elterjedtségéről 2007-ben készült brit országos felmérés alapján az ország népességének körülbelül 0,6 százaléka, azaz mintegy 360 000 ember szerencsejáték-függő, és ez a szám az legutóbbi, 1999-ben készített felmérés óta gyakorlatilag nem változott.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2317 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x