Az egészségkárosodott ember: hasznos!
Címlap / Kütyü és tudomány / Az egészségkárosodott ember: hasznos!

Az egészségkárosodott ember: hasznos!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

Jelentős szemléleti változások szükségesek ahhoz, hogy minden érintett tudomásul vegye, hogy az egészségkárosodott ember kellő figyelemmel nem eltartottja, hanem aktív részese lehet a társadalomnak - véli Juhász Ferenc az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet főigazgatója. A hosszú múltra visszatekintő intézet sokrétű tevékenységei közül kiemelkedik a megváltozott munkaképesség vizsgálata, mely az emberi sorsokról és ezzel együtt egy-egy fő esetében 10-15 millió forint sorsáról is dönt... 

 

Az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézetben járt hírügynökségünk, ahol Juhász Ferenc főigazgató beszélt a hosszú múltra visszatekintő intézetről és annak bővülő tevékenységéről. A több évtizedre visszatekintő szervezet 2007-től a Szociális és Munkaügyi Minisztérium felügyelete alatt látja el munkáját, melybe a rehabilitáció és a szociális szakértés éppen úgy beletartozik, mint a megváltozott munkaképesség vizsgálata.

Az utóbbiról szólva évi mintegy 210.000 vizsgálat dönt emberi sorsokról és ezzel együtt egy-egy fő esetében 10-15 millió forint sorsáról is. Jelentős szemléleti változások szükségesek ahhoz, hogy az orvostól a politikusokig, és főként a munkaadók tudomásul vegyék, hogy az egészségkárosodott ember nem haszontalan ember, kellő figyelemmel nem eltartottja, hanem aktív részese lehet a társadalomnak.

Kérdésünkre a főigazgató elmondta, hogy a szív- és érrendszeri betegségek, a daganatos és pszichiátriai megbetegedések állnak a hazai betegségek élvonalában. A jövő nagy problémája lesz a pszichiátriai és hangulati betegségek várható növekedése. Erre jelenleg sem az egészségügy, sem a társadalom nincs felkészülve.

Az Intézet a maga lehetőségeivel az említettekre igyekszik szakértőivel felkészülni. Nincs könnyű dolguk, mert jól felkészült szakértőt bevonni munkájukba nem könnyű, ugyanis a szakmai és emberi követelmények ezen a területen rendkívül magasak, a munka ellenértéke viszont ezekkel nincsen szinkronban. A szakértői tevékenység elismertsége, presztízse alacsony, mindezek miatt az intézet szakember hiánnyal küzd.

Medipress

 
 
[ 626 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x