Az inzulinszint és az emlőrák - Összefügg?
Címlap / Kütyü és tudomány / Az inzulinszint és az emlőrák - Összefügg?

Az inzulinszint és az emlőrák - Összefügg?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-19

A magas inzulinszinttel rendelkező nőkben nagyobb lehet az emlőrák kialakulásának kockázata, mint azokban, akik vérében alacsonyabb az inzulin szintje. 

Ez lehet az összefüggés az elhízás és az emlőrák között - vélik a New York-i Albert Einstein orvosi egyetem kutatói. A magas inzulinszintet már korábban összefüggésbe hozták az elhízással.

A kutatók 835 emlőrákban szenvedő nő inzulinszintjét hasonlították össze 816 olyan nőével, akikben nem alakult ki a betegség. A kutatásból az derült ki, hogy a legmagasabb éhgyomri inzulinszinttel rendelkezőkben 1,5-szer magasabb volt az emlőrák kockázata, mint a legalacsonyabb éhgyomri inzulinszinttel rendelkező nőkben. A kockázat még magasabb volt azokban a nőkben, akik nem végeztek hormonkezelést. A kutatás szerint ezekben a nőkben 2,4-szer magasabb volt az emlőrák kockázata, amennyiben magas inzulinszinttel rendelkeztek, mint ha alacsonnyal.

A laboratóriumi vizsgálatokból kiderült, hogy az inzulin stimulálja az emlősejtek növekedését. A túlsúlyosságot illetve az elhízást pedig az emlőrák kockázati tényezőjeként azonosították.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1422 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x