Szeretnél szép kort megérni? Moss kezet!
Címlap / Kütyü és tudomány / Szeretnél szép kort megérni? Moss kezet!

Szeretnél szép kort megérni? Moss kezet!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Anyáink tanácsai közül az orvosok szerint egyet érdemes megfogadni egészségünk megőrzése érdekében: mossunk kezet! 

Dr. Thomas Weida, a Penn Állami Egyetem Hershey Egészségügyi Központjának családorvos professzora szerint az influenza, a megfázás vagy más fertőző betegségek elkerülésének legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a kezek tisztán tartása, ezt az Egyesült Államok Járványügyi és Prevenciós Központja (CDC) is ajánlja. A kézmosás abban is segíthet, hogy elkerüljük például az E. colival vagy a szalmonellával való fertőződést (Amerikában évente 76 millióan fertőződnek étel útján és 5 ezren bele is halnak ebbe).

"A baktériumok jelen vannak azokon a felületeken, amelyeket egy átlagos napunk során megérintünk: a bevásárlókocsi tolókarján, a lift nyomógombjain, a számítógép billentyűzetén, a telefonokon" - mondta el Marcia Patrick, az Egészségügyi Dolgozók Közegészségügyi és Járványügyi Szövetségének szóvivője. Ezek a baktériumok rákerülnek a kezünkre, majd a szemünkön, orrunkon vagy szánkon keresztül a bejutnak a szervezetünkbe.

A helyes kézmosás Patrick szerint a következő: megnedvesítjük a kezünket, majd beszappanozzuk, körülbelül 15-30 másodpercig dörgöljük, hogy fellazítsuk a kórokozókat a kéz felületén. Ezután folyó vízzel leöblítjük a kezünket, ügyelve, hogy rendesen lemossuk a bőrt kiszárító szappant. Papírtörülközővel szárítsuk meg a kezünket, mellyel ideális esetben elzárhatjuk a csapot, sőt a mosdó ajtaját is megfoghatjuk kifelé menet.

Weida és Patrick szerint az alapos kézmosáshoz megfelel a normál szappan, mivel az antibakteriális változat nagyon kiszárítja a bőrt gyakori kézmosás esetén. Ha attól félünk, maradt még kórokozó baktérium a bőrünkün, használjunk alkoholos alapú kézfertőtlenítőt.

A CDC javaslata szerint nemcsak evés előtt és a mosdó használata után kell kezet mosni, hanem például pelenkacsere, betegápolás, állatokkal vagy ürülékükkel, szeméttel való foglalkozás, sebkezelés, orrfújás, köhögés vagy tüsszentés  után is.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1679 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x