A betegek védelmében
Címlap / Kütyü és tudomány / A betegek védelmében

A betegek védelmében

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az Egészségügyi Minisztérium az elmúlt évek tapasztalatai alapján szükségesnek és fontosnak tartja az Egészségbiztosítási Felügyelet munkáját. 

Az Egészségbiztosítási Felügyelet működésének célja, hogy ellássa a biztosítottak egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos speciális fogyasztóvédelmét, ellenőrizze az egészségbiztosítási szolgáltatók által nyújtott ellátás minőségét, felügyelje az egészségbiztosítási ellátást nyújtók és az egészségügyi szolgáltatók biztosítottakkal kapcsolatos tevékenységét. A szervezet az elmúlt két évben több mint 10.000 megkeresést kezelt és több mint 1500 hatósági eljárást folytatott le, zömmel a betegellátás terén. Szintén fontos feladata a lakosság tájékoztatása, ennek keretében a Felügyelet hozza nyilvánosságra honlapján az intézmények várólistáit és kezeli a kórházi ellátás színvonalát jellemző 300 minőségi mutatót, azaz összesen több mint 40.000 minőségi adatot - tudatta szerkesztőségünkkel az Egészségügyi Minisztérium.

A Felügyelet munkája azért is elengedhetetlen, mert ez az egyetlen hatóság, amelynek feladata eljárni a biztosítottak és a betegek védelmében. Ez garantálja a biztosítottak ellátásának ellenőrzött minőségét - zárul a közlemény.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 844 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x