Több ész, több sperma!
Címlap / Kütyü és tudomány / Több ész, több sperma!

Több ész, több sperma!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

A nők általában jobban szeretik az okosabb férfiakat, ők ugyanis legtöbbször sikeresebbek és többet keresnek, mint kevésbé intelligens társaik. Sőt, egy nemrég elkészült tanulmány szerint spermájuk minősége is jobb. 

A King’s College London, a Delaware Egyetem, valamint az Új-Mexikói Egyetem kutatói 425, 31 és 44 év közötti férfi intelligenciatesztjeit vetették össze spermaminőségükkel.

A megfigyelések szerint minél jobb eredményt ért el valaki a teszteken, annál jobb minőségű volt a spermája. Azaz gyorsabb és több hímivarsejtet tartalmazott, mint a kevésbé jó eredményt elért férfiaké. Mindez pedig teljesen független attól, hogy az illető mennyit dohányzik, és mennyi alkoholt fogyaszt.

De hogy mi az összefüggés a spermaszám és az intelligencia között? Szakértők szerint az okosabb emberek általánosan egészségesebbek, mint a kevésbé okosak. Az intelligensebb férfiaknak a jobb előmenetel és anyagi helyzet gyakran kevésbé stresszes az életük, ezért egészségi állapotuk is jobb: egészségesebben táplálkoznak, valamint rendszeres testmozgást végeznek.

Más nézetek szerint az egésznek genetikai okai vannak. Ha valaki jó géneket örököl, az egy sor jó tulajdonságot hoz magával, így a magasabb intelligenciát és a jobb spermaminőséget is.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3380 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x