Új koncepciós energiatakarékos autó - Hamarosan az utakon...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Új koncepciós energiatakarékos autó - Hamarosan az utakon a szélkocsi

Új koncepciós energiatakarékos autó - Hamarosan az utakon a szélkocsi

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-30

Ahogyan egyre nyugtalanítóbb hírek látnak napvilágot azzal kapcsolatosan, hogy a fosszilis energiahordozók kora lassan lejár, egyre több autógyártó, és független fejlesztő gondolkodik el azon, mi is lehetne a megoldás a kőolajszármazék üzemanyagok pótlására. A legújabb ötlet nem mindennapi, ám ígéretesnek tűnik. 


Rendezvénynaptár
Zseniális koponyák
Hol másutt, Kaliforniában pattant ki az ötlet két mérnök agyából, hogyan is lehetne környezetbarát autót kifejleszteni. Mit nekik hibrid hajtás, mit nekik üzemanyag cella, ők inkább teljesen megújuló energiában gondolkodnak. Természetesen napelemes autók már korábban is léteztek, csak meglehetősen nagyméretű felületre volt szükségük a haladáshoz elégséges energia termeléséhez, valamint meglehetősen lassúcskák voltak... legalábbis kaliforniai barátaink számára, akik elhatározták, hogy napelemes sportkocsit építenek! Ha ez még nem lenne elég, egy másik állandóan jelen lévő energiát is munkába fognak járművük hajtásához, így az első szélkocsi elkészítésébe fogtak.


Különleges forma
A tervezők neveinek részleteiből összeálló RORMaxx Formula AE néven debütáló sportkocsi egyedi a maga nemében. Rory Handel és Maxx Bricklinas kocsija négy másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, ami jócskán veri a belső égésű motorokkal ellátott autók nagy részét is, nem beszélve a lomha napelemes gépeknél. Az alumínium karosszériás autó meghajtásáról egy 285 lóerős elektromotor gondoskodik, a feltöltött akkumulátorokkal akár 300 km megtételére is képes járművet nem csak a nap energiája hajtja, hanem haladása során felhasználja a szél energiáját is. Négy légbeömlő nyíláson keresztül áramlik a levegő egy turbina irányába, ami áramot termel a haladás során.


HarmoNet tipp: Kisautó a papának - A benzinfaló aszfaltszaggatók kora lejárt! (Videóval) >>

Az akkumulátorok másfél óra alatt feltölthetőek, de már dolgoznak a fejlesztők egy olyan technológián, amellyel lerövidíthető ez az idő csekély 6 percre. Nem tudni, valóban megvalósítható-e ez utóbbi terv, de ha sikerrel járnak a mérnökök, hamarosan elszaporodhatnak a világ útjain az elektromos járgányok, és a „benzinkutak” is profilt válthatnak néhány évtizeden belül. A tervezők sejtelmesen csak annyit közöltek, hogy projektjüket egy üzemanyagot és egyéb árucikkeket forgalmazó vállalat támogatja. Ki tudja, talán az olajcégek is rájöttek arra, hogy idővel kénytelenek lesznek átnyergelni az alternatív meghajtású gépkocsik világába.

Regele Tímea 
 
[ 8595 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x