Kitört az influenza járvány!
Címlap / Kütyü és tudomány / Kitört az influenza járvány!

Kitört az influenza járvány!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

2009. negyedik hetében, január 19-25. között becsült adatok szerint 21300 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - ami másfélszeres emelkedést jelent az előző héthez képest. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy megkezdődött az influenza járványszerű terjedése hazánkban- jelentette be az ÁNTSZ. 

A legtöbben a közép-magyarországi régióban, a fővárosban és Pest megyében fordultak orvoshoz, kétszer annyian, mint az ország más területein. Budapesten 19 betegnél történt virológiai vizsgálat, közülük hatnál igazoltak influenza A-vírus fertőzést. Megjelent az influenza A-vírus Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyében is. Az átlagosnál több influenzás beteget regisztráltak Győr-Moson-Sopron, Vas valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Európai adatok szerint a harmadik héten az Európai Uniós tagországok közül mindössze 6 országban nem kezdődött még el az influenzajárvány. Néhány országban már tetőzött a járvány, pl. Franciaországban. Jelenleg Magyarországon országos kiterjedésű járványról még nem beszélhetünk, mert a betegek több mint felét a fővárosban és Pest megyében észleltük. A következő hetekben számítani kell az influenza A- és B-vírus további terjedésével.

Az ÁNTSZ adatai szerint eddig közel másfél millióan részesültek influenza elleni védőoltásban az idei szezonban október és január között. A térítésmentes oltóanyagon kívül a gyógyszertárakból több mint 125 ezer oltóanyag fogyott. Az ÁNTSZ felkészült az influenzajárványra, valamennyi régióban az egészségügyi szolgáltatók rendelkeznek felkészülési tervvel. Az országos tiszti főgyógyszerész heti tájékoztatója szerint a tüneti kezeléshez szükséges gyógyszerek forgalma mérsékelten emelkedett. Hiány semmilyen szükséges készítményből sincs. A kórokozók vizsgálatára a legkorszerűbb laboratóriumi technikákkal rendelkezik az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1624 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x