Ha szájüreg betegségei kezeletlenül maradnak
Címlap / Kütyü és tudomány / Ha szájüreg betegségei kezeletlenül maradnak

Ha szájüreg betegségei kezeletlenül maradnak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-27

Az utóbbi időben az amerikaiak is egyre jobban érzik a gazdasági válság negatív hatásait: csökkenő értékű befektetések és elbocsátások országszerte. 

Egy nemrég végzett felmérés szerint az Egyesült Államokban a megkérdezettek 80 százalékának a pénzügyek jelentik a legfőbb stresszforrást. És miközben a stressz gyengítheti az immunrendszert, és vérnyomásproblémákat okozhat, bizonyos szájüregi betegségek kialakulásának valószínűségét is növelheti. Kezelés nélkül pedig ezek a szájüregi megbetegedések könnyen okozhatnak súlyosabb szövődményeket.

Egy idén februárban publikált tanulmány szerint a szájüregi megbetegedések kialakulása és a stressz között igen komoly összefüggés van. A résztvevők 56 százaléka vallotta, hogy stresszesebb időszakokban hajlamos kihagyni a fogmosást, többet dohányzik, és gyakrabban fogyaszt alkoholt, amely tényezők mind növelhetik a szájüregi megbetegedések kialakulásának valószínűségét.

A krónikus stressz következtében a szervezet kortizol-szintje megnő, ami szintén növeli a szájüregi betegségek kialakulásának valószínűségét. "Ezekben a stresszes időkben még több figyelmet kell fordítanunk az egészséges életre és saját magunkra: étkezzünk kiegyensúlyozottan, mozogjunk rendszeresen és aludjunk eleget. Ez a legjobb, amit tehetünk" - nyilatkozta Dr. David Cochran az Amerikai Szájsebészeti Akadémia elnöke.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1550 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x