A legfittebb zöldségek - Egészség a piacról, az USA-ban...
Címlap / Kütyü és tudomány / A legfittebb zöldségek - Egészség a piacról, az USA-ban is

A legfittebb zöldségek - Egészség a piacról, az USA-ban is

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Olajban sütve vagy püréként fogyasztva: a burgonya magasan Amerika kedvenc zöldsége, őt követi a kukorica és a brokkoli, jelentette be az Idahói Burgonyatanács csütörtökön. 

Az Amerika legnagyobb burgonyatermelő államában, Idahóban nyilvánosságra hozott közvéleménykutatás során az derült ki a kérdezők számára, hogy a megkérdezett ezer 18 éven felüli közül 26 százalék jelölte meg a burgonyát, mint kedvenc zöldségét, második helyre a kukorica került (19 százalék), míg a brokkoli végzett a harmadik helyen (17 százalék).

Arra a kérdésre, hogyan szeretik az amerikaiak kedvenc zöldségüket, 28 százalék válaszolta, hogy püréként, 25 százalék szereti sütőben sütve, 20 százalék hasábburgonyaként, 10 százalék hússal keverve (mint például a húsos pite) és 5 százalék chipsként.

Az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma napi öt adag zöldség elfogyasztását javasolja. Az Idahói Burgonyatanács legújabb felméréséből kiderült, hogy az amerikaiak 98 százaléka megfelel ennek, mivel fogyasztanak krumplit.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1249 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x