A pszichés betegek hatékony gondozása
Címlap / Kütyü és tudomány / A pszichés betegek hatékony gondozása

A pszichés betegek hatékony gondozása

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Angliában és Wales-ben több reformtörvény bevezetését tervezik a pszichés betegek ellátásának javítása érdekében. A "National Service Framework" feladata lesz a prevenció és az egészségfejlesztés erősítése, elsősorban a depresszióban és a szorongásos zavarokban szenvedők részére. További kezdeményezések a pszichés betegeknek a munkavégzésbe való visszatérésére, a megbélyegzés és a diszkrimináció visszaszorítására irányulnak, ezeket részben explicit módon az etnikai kisebbségek helyzetére szabták. 

Az új "Mental Health Act" (2007) a települési szinten végzett ambuláns kezelések tekintetében előírja a szupervíziót. Ennek biztosítania kell, hogy az érintettek valóban igénybe vegyék a számukra felírt terápiákat.

Különleges védelmi mechanizmusokat vezetnek be a komoly pszichés nehézségekkel küzdők, mintegy 5.000 személy részére, akik eddig kívül maradtak minden szabályozáson. A törvény több védelmet nyújt a szabadságtól való méltánytalan megfosztással szemben. Egyebek között független vizsgálatot folytatnak azon döntés megalapozása céljából, hogy valakit akarata ellenére beutalhatnak-e, vagy adott esetben fellebbezhet-e kényszerbeutalása ellen. A betegek és az érintettek döntési szabadságát egy külön erre a célra megnyitott honlap is segíti.

A kormányzat 44 millió eurónak megfelelő összeget fordít a nőnemű pszichés betegek biztonságának javítására. 2006-ban 19 esetre derült fény, amelyek során kórházakban kezelt pszichés betegeket megerőszakoltak. Jóllehet nem minden esetben bizonyosodott be a szavahihetőség, a kormányzat valamennyit vizsgálatra érdemesnek találta. Az érintettek részére meg kell könnyíteni az inzultusok bejelentését, a személyzetnek pedig el kell sajátítania a visszaélések előfordulása és bejelentése esetén követendő viselkedést.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1849 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x