Hatékony egészségnövelés: az optimizmus
Címlap / Kütyü és tudomány / Hatékony egészségnövelés: az optimizmus

Hatékony egészségnövelés: az optimizmus

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Az optimista embereknek nagyobb esélyük van sokáig, egészségesen élni, mint pesszimista társaiknak - állítja egy új tanulmány. 

A Pittsburgh Egyetem kutatói a Női Egészségügyi Felmérés résztvevőinek halálozási arányát és a krónikus betegségek megjelenését vizsgálta. A felmérés több mint 100 000, ötven év feletti nőt kísért figyelemmel 1994-től. Az optimista nők – azok, akik szerint inkább jó dolgok várhatók, mint rosszak – 14%-kal kisebb eséllyel haltak meg bármilyen okból, mint a pesszimisták, 30%-kal kevesebb esetben végzett velük szívbetegség a tanulmány nyolc éves utánkövetési időszaka után. Az optimisták körében kevesebbszer fordult elő magas vérnyomás vagy cukorbetegség, és nem is dohányoztak annyian.

A kutatócsoportot Dr. Hilary Tindle vezette, és azokat a nőket is megvizsgálták, akik rendkívüli gyanakvással fordultak a többi ember felé – elnevezték őket cinikusan mogorváknak – és összehasonlították azokkal, akik jobban megbíznak embertársaikban. A cinikusan mogorvák csoportjába azokat sorolták, akik egyetértettek a következő állításokkal: „Gyakran kell engedelmeskednem olyanoknak, akik kevésbé értenek az adott témához.” vagy: „Az a legbiztosabb, ha nem bízunk meg senkiben.” – mondta telefonos interjújában Dr. Tindle. "Ezek a kérdések bizonyítják, ha valaki általánosságban bizalmatlan.” – mondta Tindle, aki az Amerikai Pszichoszomatikus Szövetség chicagoi éves gyűlésén prezentálta tanulmányát. Ennek a gondolkodásmódnak megvan a hátulütője. „A cinikusan mogorva nők 16%-kal nagyobb eséllyel haltak meg a tanulmány időtartama alatt, mint azok, akik kevésbé mogorvák. Ráadásul 23%-kal gyakrabban betegedtek meg rákban is."

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x