Egészségügyi riasztás: Megkezdődött a pollenszezon!
Címlap / Kütyü és tudomány / Egészségügyi riasztás: Megkezdődött a pollenszezon!

Egészségügyi riasztás: Megkezdődött a pollenszezon!

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-07

A múlt heti enyhe időjárás miatt idén előbb kezdődött a pollenszezon. Az allergiások számára - a parlagfűre érzékenyeknek - a legkellemetlenebb időszakot különösen május és augusztus hónapja jelenti. 

Március-áprilisban a fák, majd a következő hónapokban a füvek, a nyár közepén a gyomnövények, augusztusban pedig a parlagfű keserítik meg az allergiások életét, olvasható az Életmód oldalán. A felmérések szerint hárommillióan szenvednek valamilyen allergiától. A növények pollenszemei nagyon hosszú utat tehetnek meg, így akár a városokban élőkön is mutatkozhatnak a túlérzékenység tünetei.

Szakértők szerint az idei hideg tél kedvez a pollentermelésnek. Arra is figyelmeztetnek, hogy a kellemetlen panaszegyüttesek enyhítéséhez a gyógyszerszedést időben el kell kezdeni.
A kezeléshez sokak szerint hasznos lehet az akupunktúra is, de megfelelő tisztítással talán a klímaberendezések is segíthetnek, amelyek megszűrik a levegőt. Létezik egy – a bonni egyetemen kifejlesztett - injekciós terápia is, amellyel sikert érhetünk el a kezelésben.

Természetes és gyógyszeres úton egyaránt védekezhetünk, ám a legtöbb gyógymóddal sajnos csak a tüneteket lehet enyhíteni.

Medipress

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1457 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x