Véradás az összefogás jegyében - Roma-magyar véradó nap...
Címlap / Kütyü és tudomány / Véradás az összefogás jegyében - Roma-magyar véradó nap az Európa hajón

Véradás az összefogás jegyében - Roma-magyar véradó nap az Európa hajón

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

2009. április 8-án, a Nemzetközi Roma Nap alkalmából a Fővárosi Cigány Önkormányzat a Magyar Vöröskereszttel közösen önkéntes véradó napot szervez a 600 éves közös roma-magyar múlt megünneplésére. Az Európa Hajón rendezendő véradáshoz számos ismert ember csatlakozik. 

A magyarországi romák helyzete, a roma-magyar együttélés sosem volt zökkenőmentes, ám a közelmúltban számos olyan esemény történt - például a tatárszentgyörgyi gyilkosság vagy Marian Cozma halála -, amely tovább erősítette a társadalmi megosztottságot. Ugyanakkor szerencsére vannak olyan közös ügyek ebben az országban, ami miatt szociális és kulturális különbözőségeink ellenére is össze tudunk fogni. A véradás is egy ilyen közös ügy, mellyel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a gazdasági és morális válság közepette az egymásra figyelés, a közös célokért való együttműködés fontosságára. A jótékony célú eseményhez máris számos roma és magyar híresség csatlakozott örömmel, többek között Debreczeni Zita modell, Dukai Regina énekesnő-modell, Kamarás Iván színész, LL Junior és Molnár Ferenc Caramel énekesek, Novák Péter műsorvezető, Nyári Oszkár színész, valamint ifj. Sánta Ferenc Kossuth és Liszt díjas hegedűművész, prímás, hazai és nemzetközi nagyvállalat vezetők, valamint az ORFK, BRFK vezetői és még sokan mások.

Makai István, a véradó napot kezdeményező Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke az esemény kapcsán elmondta: „Legfőbb értékünk az összetartozás, ez adja a közös erőt ahhoz, hogy kilábaljunk a bajokból. Magyarországon a véradók száma egyre kevesebb, pedig nagy szükség van minden csepp vérre, amely életet menthet. Összefogással, egymás segítségével elkezdhetjük újjáépíteni közös hazánkat.”

"Az ország legnagyobb karitatív szervezetének elnökeként üdvözlöm a Fővárosi Cigány Önkormányzat által kezdeményezett Roma-magyar Véradó Nap ötletét. Karunkat nyújtani azoknak, akiket sohasem láttunk – az emberi segítségnyújtás legnagyszerűbb formái közé tartozik. A szolidaritás ezen megnyilvánulása olyan élmény, amely közelebb hoz egymáshoz bennünket." - tette hozzá Dr. Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

A roma-magyar véradó napon Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke és Dr. Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke hivatalos sajtótájékoztatót tart, melyre szeretettel várják a sajtó képviselőit.

Időpont: 2009. április 08. 11:30 óra

Helyszín: Európa Hajó (Szilágyi Dezső tér, Budai Rakpart)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1162 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x