Működésre és fejlesztésre 30 millió forintot kapnak az...
Címlap / Kütyü és tudomány / Működésre és fejlesztésre 30 millió forintot kapnak az újpesti háziorvosok!

Működésre és fejlesztésre 30 millió forintot kapnak az újpesti háziorvosok!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Dr. Trippon Norbert Újpest alpolgármesterének javaslatára még februárban döntött úgy a képviselő-testület, hogy 30 millió forintos támogatási alapot hoz létre az újpesti háziorvosi ellátás feltételeinek javítása céljából. Azóta az újpesti háziorvosokkal egyeztetve kidolgozták a rendelet-tervezetet, melyre a tegnapi képviselő-testületi ülésen a képviselők igent mondtak. 

A rendelet szerint a háziorvosok - kérésüknek megfelelően - a támogatás összegének egy részét működési kiadásokra használhatják. Ugyanakkor az önkormányzat számára az is fontos volt, hogy a támogatásból olyan, az ellátást szolgáló eszközök is beszerzésre kerüljenek, melyek a betegellátás színvonalát javítják, ezért a támogatás legalább 50%-át eszközök beszerzésére kell fordítani. 

A 30 millió forint pályázat útján kerül szétosztásra, melyre összesen 68 családi- és gyermekorvos pályázhat. Ez átlagosan közel 450.000,- forintos támogatást jelent praxisonként. Ilyen mértékű támogatás nem volt még soha a kerületben, ezért az orvosok nagyon nagy örömmel fogadták a megsegítés hírét.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1049 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x