Étlap kalóriatáblázattal
Címlap / Kütyü és tudomány / Étlap kalóriatáblázattal

Étlap kalóriatáblázattal

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Ahogy egyre nő azoknak az amerikaiaknak a száma, akik inkább az éttermek kínálatát választják a házi koszt helyett, úgy nő a túlsúlyosak és kórosan elhízottak száma is. 

Az összefüggés a éttermi koszt és az elhízás között szakértők szerint teljesen nyilvánvaló, ezért sokan azt szeretnék, ha az éttermekben az ételek ára mellett feltüntetnék azok kalória- és tápanyagtartalmát is.

„Pusztán az íz, illat és látvány alapján szinte lehetetlen megmondani, hogy egy adott étel mennyi kalóriát, telített és transz-zsírt és sót tartalmaz" - nyilatkozta Elizabeth Howlett, az Arkansas Egyetem táplálkozási szakértője.

A kutatók szerint, ha az étlapon feltüntetnék az ételek kalória és zsírtartalmát, az segítene egészségtudatosabb és felelősségteljesebb döntést hozni az étteremben étkezőknek. "Valószínűleg kevesebben választanák a zsíros, kalóriadús ételeket, vagy ha mégis ilyen ételre fájna a foguk, olyan köretet kérnének hozzá, amelynek alacsony a kalóriatartalma, és talán a desszertet is kihagynák" - írják a kutatók.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1980 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x