Fiatalok a dohányzás ellen - Tedd le velünk!
Címlap / Kütyü és tudomány / Fiatalok a dohányzás ellen - Tedd le velünk!

Fiatalok a dohányzás ellen - Tedd le velünk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Az Európai Unió "HELP - A dohányfüstmentes életért" kampánya Európa szerte arra buzdítja a fiatalokat, hogy győzzék meg kortársaikat arról, hogy a dohányzás már nem menő dolog. 

Nagy szükség van arra, hogy a fiatalok, és különösen a fiatal lányok folyamatos felvilágosítást kapjanak a dohányzás veszélyeiről, és segítséghez juthassanak, hogy sikeresen ellenálljanak a dohányzó kortársaik nyomásának.

Az egészségügyi szervezetek által végzett kutatások kimutatták, hogy a fiatalok általában kíváncsiságból próbálják ki a cigarettát és az egyéb dohánytermékeket, de hajlamosak arra is, hogy a kulturális és társadalmi környezetük mintáit kövessék, legyen szó divatról, zenéről, szórakozásról vagy művészetről.

Az Európai Bizottság igyekszik bevonni a fiatalokat a dohányzás elleni küzdelembe.

Az EU tagállamait képviselő különféle ifjúsági szervezetek aktívan részt vesznek a „HELP – A dohányfüstmentes életért” kampányban és a kortársaikat is arra biztatják, hogy ne dohányozzanak.

Ennek érdekében a HELP csapata tréninget szervezett Prágában az Európa minden tájáról érkező ifjúsági szervezetek képviselői számára. A fiatalokat dohányzás ellenes szakértők tanították meg arra, hogyan kell elvégezni a szén-monoxid (CO) méréseket, és hogyan tudják maguk is felhívni az emberek figyelmét a dohányzás káros hatásaira és következményeire. Az elkövetkező hetekben a képzésen résztvevő fiatalok a szervezetük tagjainak adják át a megszerzett tudást.

A tréningen résztvevő szervezetek a következők voltak:
  • Európai Orvostanhallgatók Egyesülete (ESMA)
  • Orvostanhallgató Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (IFMSA)
  • Európai Ápoló Tanulók Szövetsége (ENSA)
  • Pszichológia Hallgatók Európai Szövetsége (EFPSA)

Christos Chronis, az Orvostanhallgató Szervezetek Nemzetközi Szövetség (IFMSA) dohányzás projektjének koordinátora a következőket mondta: 
„Nagyon fontos, hogy a fiatalok aktívan részt vegyenek egy kézikönyv elkészítésében, amelynek segítségével tudják majd használni a CO-mérőket. Remélhetőleg az utasítások segítségével a CO-méréseket jobban megismerik, megszeretik a fiatalok, és így nagyobb hatást gyakorolhatunk generációnk tagjaira. A fiatalokat komolyan kell venni, és lehetőséget kell adni nekik arra, hogy tegyenek egy egészségesebb és dohányzásmentes Európáért.”

A dohányzás a fiatalok körében épp annyira szól a külsőségekről, mint a termék kinézetéről. A HELP kampányon dolgozó szakemberek pontosan ezen a helyzeten szeretnének változtatni, és a HELP programot a dohánymentesség márkájává szeretné tenni.

A HELP által szervezett CO-mérések, amelyek lehetővé teszik az állampolgárok számára, hogy megmérjék az általuk kilélegzett levegő szén-monoxid szintjét, interaktív módon ébresztik rá az embereket a dohányzás egészségükre gyakorolt hatásaira.

A HELP standok Európa szerte várják az érdeklődőket. A rendezvények úgy lettek kialakítva, hogy a fiataloknak számára is vonzóak legyenek. Írországban például egy helyi diák divatfesztiválra látogatott el a kampány.

Luke Clancy professzor, a Dohányzásmentes Kutatóintézet Igazgatója, és a Dohányzás Megelőzés Európai Hálózatának (ENSP) elnöke azt mondta:
„Sok esetben a szén-monoxid mérési eredmények sokkolják a fiatalokat, és nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy leszokjanak a dohányzásról. A fiatalok nagy része abban az illúzióban ringatja magát, hogy a dohányzás menő dolog, pedig mind tudják, hogy ez nem igaz.”

Azzal, hogy a fiatalokat aktívan részt vesznek a kampányba és a kampány mozgatórugóivá válnak, a legjobb úton haladunk afelé, hogy elérjük célunkat és megvalósítsuk a dohányzásmentes Európát.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2064 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x