Elhalványul a Nap? Új jégkorszak fenyeget!
Címlap / Kütyü és tudomány / Elhalványul a Nap? Új jégkorszak fenyeget!

Elhalványul a Nap? Új jégkorszak fenyeget!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Nap, mint nap hallhatunk a globális felmelegedés veszélyéről Tudósok egy csoportja szerint azonban sokkal inkább új jégkorzsaktól kell tartanunk. 

Az elmúlt évszázad leggyengébb aktivitását produkálja a Nap. A szakemberek egyelőre értetlenül állnak a jelenség előtt. A XVII. században világméretű éhínséget elődiéző "kis jégkorszak" feltehetően hasonló folyamatok nyomán állt elő, tehát, ha a tendencia nem változik, könnyen ismét megdermedhet az éeszaki félteke.

Az utóbbi években a kutatók vizsgálatai szerint a Nap egyre halványabbá vált, ez persze szabad szemmel egyelőre érzékelhetetlen. De miről is van szó? A Nap működését egy 11 éves ciklusokra bonthatjuk. Eezen belül intenzitás szempontjából létezik egy maximális és egy minimális időszak. Előbbit a napfoltok és napkitörések gyakori előfordulása, utóbbit ezek ritkulása szokta jelezni.

Jelenleg e ciklikus felosztás szerint a Nap túl van a minimumon, és most már a maximum felé kellene közlelítenie, ennek ellenére a napfoltok és a napkitörések nem gyarapodnak lényegesen..

Hasonló jelenségről már tudunk a történelem folyamán. 1645 és 1710 között pont a Nap "halványulása" miatt esett jónéhány fokkal az átlaghőmérséklet Európában, s ez tömeges éhínséget idézett elő. A Nap aktivitásának csökkenését egyébként ne most jelzeik először a tudósok. Csillagunk már 1985 óta "halványul".
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1108 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x