Az emésztőrendszer állapotának felmérése
Címlap / Kütyü és tudomány / Az emésztőrendszer állapotának felmérése

Az emésztőrendszer állapotának felmérése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-29

Az emésztőrendszer egészsége kulcsfontosságú. Nem megfelelő működése kedvezőtlenül befolyásolhatja közérzetünket, és hosszú távon komolyabb következményekkel is járhat. A magyar felnőtt lakosság 64%-a véli úgy, hogy van valamilyen emésztési jellegű problémája. A probléma feltérképezése, és téma fontosságának hangsúlyozása érdekében országos kampány indul májusban. Az érdeklődők május 4.-től, az interneten, vagy a "Tegyen Ön is emésztőrendszere egészségéért!" program hétvégi állomásain tölthetik ki azt a kérdőívet. 

A „Tegyen Ön is emésztőrendszere egészségéért!” program az egészséges emésztéssel kapcsolatos teendőkre hívja fel a figyelmet.  Az országos kampány során az érdeklődők egy rövid kérdőívet tölthetnek ki, mely alapján megtudhatják, hogy elegendő-e az amit megtesznek emésztőrendszerük egészsége érdekében.  Ezen túlmenően további hasznos információkat is kaphatnak arról, hogy néhány egyszerű lépéssel hogyan is járulhatnak hozzá emésztőrendszerük egészséges működéséhez.

Bélrendszerünk felülete, ha kiterítenénk,  kb. 100-szor lenne nagyobb, mint a bőrünké, tehát ez szervezetünknek azon része, amely leginkább kapcsolatba kerül a testünkön kívüli világ hatásaival – de talán mégsem mindig szentelünk elég figyelmet neki. Fontos tudni azt, hogy az emésztési jellegű problémák nagy része megelőzhető lenne megfelelő és kiegyensúlyozott táplálkozással és étkezési szokásokkal.

”Figyeljünk a rostfogyasztásra, ezért fogyasszunk naponta többször friss gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, pékárut. Igyunk naponta 1,5-2 liter folyadékot (nyáron, nagy melegben többet is) és minden nap együnk probiotikus tejtermékeket, mert ezek segítik egyensúlyban tartani bélflóránkat.” – tanácsolta Antal Emese, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

A témára azért is kell nagy hangsúlyt fektetni, mert Magyarországon megközelítőleg 4 millió ember vélekedik úgy (a felnőttek 64%-a) hogy van valamilyen emésztési jellegű problémája. Ezek a kellemetlenségek sajnos nagyobb mértékben érintik a nőket, 71%-uk számolt be időszakos problémáról. Sokan azt gondolják, hogy ezekkel a kellemetlenségekkel - mint például a székrekedés, felfúvódás - együtt kell élni, pedig ez nem mindig van így. Életmódunkkal és táplálkozásunkkal ugyanis sokat tehetünk emésztőrendszerünk egészségéért.

A program szervezői több budapesti helyszínen és az ország számos területén várják az érdeklődőket.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1707 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x